Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Creatures In Heaven”

© CPU – Cédric Depraetere

Voor wie op de ‘late nights in the middle of June’ in 2020 luidkeels meezong met de gigantische hit “Heat Waves”, doet de naam Glass Animals waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het viertal brak er verschillende records mee én scoorde de grootste internationale hit in hun thuisland. Dat leverde hen een resem concerts en festivals op; zo stonden ze in 2022 nog voor de tweede keer op Pukkelpop. De indiepopband uit Oxford is vier jaar na haar laatste album Dreamland – dat meer dan twaalf miljoen keer over de toonbank vloog – terug met een verse lading muziek. Op 19 juli releasen de Britten hun vierde plaat, die I Love You So F***ing Much zal heten. Dit kondigen ze aan met een nieuwe single: “Creatures In Heaven”.

Al op het eerste gehoor wordt duidelijk dat het om een bitterzoet verhaal gaat. Dave Bayley zingt over een gebroken hart dat hij overhield aan een kalverliefde waarbij hij destijds met zijn hoofd in de wolken zat. Met de boodschap ‘be in the moment’ werpt hij ons de clue van het nummer letterlijk in de schoot. Ongeacht de duur, kan elk moment een levenslange impact hebben. Zo’n moment neigt dan in ons achterhoofd te blijven sluimeren en komt zo nu en dan eens terug boven.

De opbouw van het nummer drukt dit uit op een treffende manier. Het synthesizerdeuntje in de intro maakt plaats voor de melodie en drums. Deze winnen langzaam aan aanwezigheid zodra het refrein eraan komt, maar blijven gedurende het hele nummer vrij subtiel. Op de achtergrond horen we een korte, regelmatige gitaarslag waarbij de gevoelige snaar wordt geraakt met de zin ‘I don’t think I’ve realized, just how much I miss you sometimes’ . Creatures in Heaven” benadrukt dat we ook onvoorspelbare en complexe gebeurtenissen moeten appreciëren voor wat ze zijn. Vooral wanneer het op de verbinding en liefde tussen twee personen aankomt; dat overstijgt alles. “Creatures In Heaven” is een oorwurmpje in spe dat weleens het nieuwe “Heat Waves” zou kunnen worden… I Love You So F***ing Much verschijnt op 19 juli, dus laat de zomer in ieder geval maar komen.

Instagram / Facebook / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

J. Bernardt @ Botanique (Orangerie): Comeback gebaad in spontaniteit en souplesse

Toen Balthazar in 2018 haar bandleden terug bijeen riep, stak frontman Jinte Deprez zijn soloproject, waarin hij als J. Bernardt door het…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.