banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Family Dinner – “Eyes”

Wie genoeg heeft van al dat clichématig melancholiek gedoe in vele alternatieve rockliedjes, moet Family Dinner eens een kans geven. Het vijftal uit Long Beach, New York speelt een opgewekte versie van grunge met onverwacht heldere productie. Het lijkt alsof ze al wat ervaring hebben in de 90’s revival-stijl. De enthousiaste leads lenen ze immers uit poppunk, hun fuzzy gitaargalmen uit de noiserock en de mechanische drums lijken goed op die van shoegazers Chapterhouse en Drop Nineteens.

“Eyes” is nog maar hun vijfde single en het lijkt ons dat de bandleden pas sinds een half jaar hun stijl gevonden hebben. Dit heeft wellicht te maken met hun debuutep You’re So Cool, die uitkomt op 12 februari, waarvan we in november al “You’re So Cool” konden horen. Beide singles zijn inwisselbaar en geven alle sterkes van de groep mooi weer. We vragen ons alvast af of de band nog een verrassing in petto heeft op You’re So Cool. Op “Eyes” zingt frontvrouw Natalie over gemis van dierbaren, tegenwoordig een universele emotie. Meer specifiek gaat het over Iommi and Leatherface, haar twee katten. Ons lijkt het dat Family Dinner zich gewoon wil amuseren door leuke rockliedjes te maken. Dat ze dat maar doen dan!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

88 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single the RG's - "Slave Patrol"

The RG’s is een driekoppige rockband uit West-Vlaanderen en combineert een nonchalante vorm van rock met grunge. Nu hebben ze ook wat…
AlbumsRecensies

Indigo De Souza - Any Shape You Take (★★★★): Meezingers voor eenzaten met hartzeer

Al van kinds af aan voelt Indigo De Souza zich een buitenbeentje. Ze groeide als verlegen zonderling op in een boerenhol in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moaning Lisa – “Cold Water”

Moaning Lisa is, buiten de zesde aflevering van The Simpsons, ook een Australische grungerockband. De dames (en heer) wonnen in 2016 de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.