Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows – “I Want You Back in My Life”

Daar is Smith & Burrows weer! De band rond Editors-frontman Tom Smith en ex-Razorlight-drummer Andy Burrows begon tien jaar geleden nog als een gelegenheidsprojectje, maar daar komt in 2021 eindelijk verandering. Met de nodige arrogantie in de titel werd Only Smith & Burrows is Good Enough aangekondigd, en daarvan kregen we al een karrenvracht aan singles op ons bord. “All the Best Moves” zette enige tijd geleden al de toon, terwijl het daaropvolgende “Old TV Shows” en “Parliament Hill” eigenlijk gewoon meesurften op die vibe. Desalniettemin kon die vibe ons zeker smaken, want de combinatie tussen Smiths kenmerkende stem en het gezellige gitaarspel van Burrows voelt bijzonder persoonlijk aan.

Zoveel verschilt “I Want You Back in My Life” eigenlijk niet van de vorige singles, buiten dan het feit dat deze een tikkeltje melancholischer klinkt. Met een ietwat trieste vibe die rond de gitaren hangt, komt het nummer op gang. Tom vertelt redelijk rustig over zijn sneeuwwandelingen in april, maar overtuigt ons pas voor het eerst als het refrein aanbreekt. De piano en bombastische drums zorgen voor de nodige dramatiek – of dacht je dat het missen van je geliefde hier wel zonder drama kon? – en de ‘nanananana’s‘ zorgen voor extra herkenbaarheid. Veel herhaling in “I Want You Back in My Life”, waardoor meezingen al snel tot de mogelijkheden behoort. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn waarom dit de volgende ‘hit’ van Smith & Burrows wordt. Is dat terecht? Misschien, want het is niet het beste wat de twee al maakten, maar eenmaal je de gezellige sfeer voelt, doet dat er nog maar weinig toe.

De release van Only Smith & Burrows Is Good Enough werd uitgesteld naar 19 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2177 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Editors laatste headliner Live /s Live 2024

Na Editors als headliner te hebben gezien op Hear Hear, leek het erop dat de Britten zelfs in hun geliefde België aan…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Sluipt de sleur in het droomhuwelijk?

Editors en België, een geslaagd huwelijk dat al meermaals werd beklonken op de Belgische festivalweides. Wie vorig jaar tevergeefs voor de gesloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.