Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows – “I Want You Back in My Life”

Daar is Smith & Burrows weer! De band rond Editors-frontman Tom Smith en ex-Razorlight-drummer Andy Burrows begon tien jaar geleden nog als een gelegenheidsprojectje, maar daar komt in 2021 eindelijk verandering. Met de nodige arrogantie in de titel werd Only Smith & Burrows is Good Enough aangekondigd, en daarvan kregen we al een karrenvracht aan singles op ons bord. “All the Best Moves” zette enige tijd geleden al de toon, terwijl het daaropvolgende “Old TV Shows” en “Parliament Hill” eigenlijk gewoon meesurften op die vibe. Desalniettemin kon die vibe ons zeker smaken, want de combinatie tussen Smiths kenmerkende stem en het gezellige gitaarspel van Burrows voelt bijzonder persoonlijk aan.

Zoveel verschilt “I Want You Back in My Life” eigenlijk niet van de vorige singles, buiten dan het feit dat deze een tikkeltje melancholischer klinkt. Met een ietwat trieste vibe die rond de gitaren hangt, komt het nummer op gang. Tom vertelt redelijk rustig over zijn sneeuwwandelingen in april, maar overtuigt ons pas voor het eerst als het refrein aanbreekt. De piano en bombastische drums zorgen voor de nodige dramatiek – of dacht je dat het missen van je geliefde hier wel zonder drama kon? – en de ‘nanananana’s‘ zorgen voor extra herkenbaarheid. Veel herhaling in “I Want You Back in My Life”, waardoor meezingen al snel tot de mogelijkheden behoort. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn waarom dit de volgende ‘hit’ van Smith & Burrows wordt. Is dat terecht? Misschien, want het is niet het beste wat de twee al maakten, maar eenmaal je de gezellige sfeer voelt, doet dat er nog maar weinig toe.

De release van Only Smith & Burrows Is Good Enough werd uitgesteld naar 19 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Smith & Burrows: 'Hopelijk duurt het niet opnieuw tien jaar voor we onze volgende plaat uitbrengen'

Tien jaar geleden kregen Tom Smith (die je kan kennen van Editors) en Andy Burrows (van onder meer Razorlight, We Are Scientists…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Smith & Burrows - Only Smith & Burrows Is Good Enough (★★★): Een warme knuffel bij het kampvuur

Het is 2011. Editors-frontman Tom Smith zit zich samen met zijn goeie vriend, ex-Razorlight-drummer Andy Burrows, te bezatten in een Britse pub….
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.