Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows – “Old TV Shows”

Is Smith & Burrows dan echt helemaal terug van weggeweest? De band rond Thomas Smith (van Editors) en Andy Burrows (van Razorlight) bracht tien jaar geleden een kerstalbum uit voor de fun en verdween daarna uit de schijnwerpers. Tot deze zomer dan, want toen verscheen nogal verrassend “All the Best Moves”. Geen kerstmuziek deze keer voor de duidelijkheid, maar een leuke combinatie van beide werelden. We vroegen ons toen af of dit gewoon een leuk tussendoortje was, of een effectieve terugkeer van Smith & Burrows. Nu kunnen we daar eindelijk een antwoord op geven, want met “Old TV Shows” is het duo terug met weer een nieuwe single en kondigen ze met Only Smith & Burrows Is Good Enough een album aan voor 5 februari 2021.

Wie “All the Best Moves” een leuk nummer vond, zal ongetwijfeld ook vallen voor “Old TV Shows”. De nummers hebben namelijk heel veel gemeen. Ook hier is het een akoestische gitaar die voor een opgewekte, leuke sfeer zorgt en zingt Andy Burrows de boel aan elkaar. Toch breekt het nummer pas helemaal open als Smith zijn mond opentrekt. Met zijn herkenbare stem voegt hij het nodige tikkeltje drama toe, waardoor hij de single dan ook naar een hoger niveau tilt. Op de één of andere manier lijkt het alsof we “Old TV Shows” al heel ons leven kennen, want na slechts een luisterbeurt kunnen we de refreinen al meebrullen. Weinig variatie en bijna geen vernieuwing dus, maar dat is helemaal niet nodig als je formule aanslaat. Smith & Burrows is terug, en dat door de grote poort.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1400 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Smith & Burrows: 'Hopelijk duurt het niet opnieuw tien jaar voor we onze volgende plaat uitbrengen'

Tien jaar geleden kregen Tom Smith (die je kan kennen van Editors) en Andy Burrows (van onder meer Razorlight, We Are Scientists…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Smith & Burrows - Only Smith & Burrows Is Good Enough (★★★): Een warme knuffel bij het kampvuur

Het is 2011. Editors-frontman Tom Smith zit zich samen met zijn goeie vriend, ex-Razorlight-drummer Andy Burrows, te bezatten in een Britse pub….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows - "I Want You Back in My Life"

Daar is Smith & Burrows weer! De band rond Editors-frontman Tom Smith en ex-Razorlight-drummer Andy Burrows begon tien jaar geleden nog als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.