Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows – “All the Best Moves”

Thom Smith van Editors en Andy Burrows van onder andere Razorlight waren altijd al goede vrienden. Toen ze samen een projectje begonnen, was het initieel nooit de bedoeling om voor het grote publiek te gaan spelen. De twee amuseerden zich gewoon wat, met een kerstalbum tot gevolg. Het betekende meteen ook het eerste en enige wapenfeit van Smith & Burrows. Tot nu dan, want een kleine tien jaar later blaast het duo hun band nieuw leven in. Editors zit al even in een dipje en ook van Andy Burrows hebben we al een tijdje niks meer gehoord. Een perfect moment om te herbronnen, moeten de Britten gedacht hebben. “All the Best Moves” werd enkele jaren geleden wel al eens live gespeeld, maar iets doet ons vermoeden dat dit wel eens het begin van een nieuw hoofdstuk kan zijn.

“All the Best Moves” zou in elk geval al een leuk begin zijn van dat hoofdstuk. Het nummer hangt aan elkaar met een uptempo akoestische gitaar. Doordat iedereen Thom Smiths stemgeluid kent, voelt de song dan ook meteen vertrouwd aan. Terwijl die zingt, neemt Andy dan weer de backings voor zijn rekening. In de refreinen zorgt dat voor een bijzonder leuke wisselwerking. Dat de twee het op persoonlijk vlak goed met elkaar kunnen vinden, vertaalt zich dan ook in een leuke chemie doorheen het nummer. Muzikaal is het misschien niet meteen het meest variërende nummer, maar die gitaar tovert wel een glimlach op ons gezicht. Daarnaast blijft “All the Best Moves” ook nog eens gigantisch in je hoofd hangen. De nieuwe van Smith & Burrows zal ongetwijfeld grijsgedraaid worden door de Belgische radio, dus het zou zomaar eens kunnen dat de Britten een hitje te pakken hebben.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1400 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Smith & Burrows: 'Hopelijk duurt het niet opnieuw tien jaar voor we onze volgende plaat uitbrengen'

Tien jaar geleden kregen Tom Smith (die je kan kennen van Editors) en Andy Burrows (van onder meer Razorlight, We Are Scientists…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Smith & Burrows - Only Smith & Burrows Is Good Enough (★★★): Een warme knuffel bij het kampvuur

Het is 2011. Editors-frontman Tom Smith zit zich samen met zijn goeie vriend, ex-Razorlight-drummer Andy Burrows, te bezatten in een Britse pub….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows - "I Want You Back in My Life"

Daar is Smith & Burrows weer! De band rond Editors-frontman Tom Smith en ex-Razorlight-drummer Andy Burrows begon tien jaar geleden nog als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.