Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smith & Burrows – “Parliament Hill”

Smith & Burrows is misschien niet de band met de rijkste geschiedenis, maar de bandleden zijn dat zeker wel. Zo is Thomas Smith in de Lage Landen wereldberoemd als de frontman van Editors en kan je Andy Burrows ook al kennen van zijn werk bij Razorlight, alsook zijn solomateriaal. Een tiental jaar geleden sloegen beide mannen de handen al eens in elkaar, maar toen was dat nooit met de bedoeling om ook met dit project groot te worden. Er verscheen enkel een kerstplaat en daarna bleef het ijzig stil. Tot dit jaar dan, want uit het niks werd Smith & Burrows weer vanonder het stof gehaald. Met leuke singles als “Old TV Shows” en “All the Best Moves” werd al snel duidelijk dat we meer konden verwachten, en dat werd onlangs ook bevestigd. Begin volgend jaar verschijnt er nog eens een album, en daar zal ook het nieuwe “Parliament Hill” op te horen zijn.

Waar de vorige twee singles nog in elkaars verlengde lagen, gaan de mannen vandaag eens een andere richting uit. Op hun nieuwste exemplaar pakken ze het wat meer ingetogen aan. Perfect voor de tijd van het jaar dus, want dankzij de piano en de lichte drum vallen we al snel in de kerstsfeer. Smith steekt met zijn herkenbare stem van wal, maar het zijn vooral de hartverwarmende refreinen van Burrows die het meest blijven plakken. Naarmate het nummer vordert, proberen de mannen het al wat bombastischer te laten klinken. Dat lukt niet meteen supergoed, maar uiteindelijk werd “Parliament Hill” nog wel een tof nummertje. Met wat lichte aanvullende strijkers, akoestische gitaren en de combinatie van beide zangers hangt er al snel een gezellige kerst- en kampvuursfeer doorheen het lied, en dat is ook al eens leuk.

Op 5 februari 2021 verschijnt met Only Smith & Burrows Is Good Enough eindelijk nog eens een album van de band.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2177 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Editors laatste headliner Live /s Live 2024

Na Editors als headliner te hebben gezien op Hear Hear, leek het erop dat de Britten zelfs in hun geliefde België aan…
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Sluipt de sleur in het droomhuwelijk?

Editors en België, een geslaagd huwelijk dat al meermaals werd beklonken op de Belgische festivalweides. Wie vorig jaar tevergeefs voor de gesloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.