Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clubmember – “Paradiso”

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en toch staat clubmember alweer klaar met nieuwe muziek. Het Belgische duo bestaande uit Tony Crisis en Paolo Vernissagé zag in 2020 het levenslicht en trakteerde ons al meteen op drie singles. Het Franstalige “Une Perle Rare“, het (Noord-)Nederlandse “Zit Maar Lekker” en het ronduit absurde “iPad” maakten al snel duidelijk dat deze twee kerels, die inspiratie vinden in newbeat en Franse chansons, wat te vertellen hebben. Hun boodschap gaat geregeld verloren in het abstracte kader van hun muziek, maar dansend nadenken blijft de rode draad doorheen het repertoire van clubmember. Of is het nu nadenkend dansen?

“Paradiso” bevat alle elementen die we intussen van een clubmembernummer verwachten. De beat is simpel, de zang neutraal en de taal… Italiaans? Tony en Paolo bewijzen met hun verbasterd Italiaans dat ze heuse wereldburgers zijn en ons zonder moeite kunnen amuseren. Wie de tekst verstaat, hoort de mannen zingen over een aanvaring in een donker bos. De zanger wordt door een wolf gebeten en slaat op de vlucht, denkend aan het paradijs. Wie de tekst echter begrijpt, hoort dat er meer aan de hand is. “Paradiso” gaat over het dromen van een betere plek, wat tijdens donkere, onzekere tijden voor warmte en geluk van zorgen. We hoopten het in 2020 achter ons te laten, maar ook dit jaar blijft dit gevoel enorm herkenbaar.

De twee heren zijn trouwens te boeken voor Clubmember Express, een coronaproof concept waarbij Tony en Paolo dankzij een korte muziekset je woonkamer op stelten zetten. Het eerste optreden ging door in een Antwerps woonzorgcentrum waar tegelijkertijd de videoclip voor “Paradiso” werd opgenomen.

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clubmember - "Toujours L'amour"

Heeft clubmember nog een introductie nodig? Paolo Vernissage en Tony Crisis hebben intussen een legendarisch statuut verworven binnen hun eigen kleine niche…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles clubmember - "Prelude בקרב" & "Alpha Mountain"

Tony Crisis en Paulo Vernissagé vormen samen het duo clubmember, en zoals hun gekke namen is hun muziek niet op het eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.