Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clubmember – “iPad”

Clubmember is het ludieke wiegenkind van het Belgische Cloudshaper. Hoewel tal van eigenzinnige artiesten als Rare Akuma en Bombataz zich onder dit label scharen, spant het project van Tony Crisis en Paolo Vernissagé toch wel de kroon. Ze zochten (en vonden) inspiratie in Frank Sinatra, Serge Gainsbourg en het Italiaanse glamourmodel Sabrina, al leunt de stijl van clubmember steeds meer aan bij absurde new beat. “Une perle rare” maar zeker ook “Zit maar lekker” vermengden dit respectievelijk met Franse chansons en Nederhop uit de vorige eeuw, met steeds weer een verrassend succesvol resultaat. “iPad” daarentegen, de recentste release van clubmember, komt minder fris uit de hoek.

Op een slome beat klinkt een vervormde stem die ons vraagt welke app je op je iPad hebt. En nog eens. En nog eens. Het wordt al gauw afgezaagd, en de gekke synths bieden helaas geen redding. Naar eigen zeggen is het nummer een reflectie over het aanbod van apps die de (mentale) gezondheid van jongeren in het oog houden, maar die boodschap is totaal niet uit het nummer op te maken. Je zou wel denken dat zo’n monotoon nummer een verborgen betekenis koestert, maar op “iPad” is ze helaas té goed verstopt. Het absurde is voor een keer te overheersend, en omdat de beat niet opkrikkend genoeg is, blijft “iPad” wat het is: een eentonig, repetitief nummer. Jammer, maar we blijven nieuwsgierig naar verdere releases van clubmember!

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clubmember - "Toujours L'amour"

Heeft clubmember nog een introductie nodig? Paolo Vernissage en Tony Crisis hebben intussen een legendarisch statuut verworven binnen hun eigen kleine niche…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles clubmember - "Prelude בקרב" & "Alpha Mountain"

Tony Crisis en Paulo Vernissagé vormen samen het duo clubmember, en zoals hun gekke namen is hun muziek niet op het eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.