Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clubmember – “Zit maar lekker”

Het Belgische label Cloudshaper heeft intussen al een bont allegaartje van artiesten. Terwijl Rare Akuma de underground van de hiphopscene in lichterlaaie zet en KRANKk concurreert met de echte UK grime, is Bombataz bezig aan een furorische opmars naar de mainstream. Onder al dat spraakmakend geweld staan de surrogaatboomers Tony Crisis en Paulo Vernissagé die samen het knotsgekke duo clubmember vormen. Naar eigen zeggen halen ze hun inspiratie uit de Franse chansons en new beat, terwijl ze fan zijn van Frank Sinatra en Sabrina. Vooral die laatste invloed was goed te merken op hun debuutsingle “Une perle rare”, waarin de vrouwelijke schoonheid nogal uitvoerig aan bod kwam. De nieuwste release van clubmember swingt een andere kant uit, al gebeurt dat nog altijd even bizar.

“Zit maar lekker” klinkt als iets dat onze Noorderburen zouden zeggen, en het hele nummer schreeuwt dan ook gewoon ‘Doe Maar’. Waar enkel de ska achterwege blijft, vult clubmember die leemte op met de typisch idiote new beat. ‘Ik was daar en jij was hier, de ochtend duurt zo lang en ik ruik nog steeds naar hier’, klinkt het in een overdreven Nederlands accent. Je zou er vanalles achter kunnen zoeken, maar best breek je je hoofd er niet al te hard over. Clubmember is immers meester in het verkondigen van onzin die toch niet onzinnig klinkt, wat hier weer extra hard opvalt. Hoewel je het nummer, zeker met de videoclip vol natuurrampen, kan opvatten als een politiek protest, gaat “Zit maar lekker” gewoon over gaan zitten. Neem pauze van de oppervlakkige wereld en laat je gaan.

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clubmember - "Toujours L'amour"

Heeft clubmember nog een introductie nodig? Paolo Vernissage en Tony Crisis hebben intussen een legendarisch statuut verworven binnen hun eigen kleine niche…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles clubmember - "Prelude בקרב" & "Alpha Mountain"

Tony Crisis en Paulo Vernissagé vormen samen het duo clubmember, en zoals hun gekke namen is hun muziek niet op het eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.