Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ben Howard – “Heave Ho”

Naar aanleiding van vier uitverkochte shows in de Londense concertzaal Brixton Academy, met een capaciteit van een kleine 5000 mensen, bracht Ben Howard afgelopen vrijdag een nieuwe single uit. “Heave Ho” is hiermee het vierde nummer dat de Britse singer-songwriter de wereld in stuurt na de release van zijn derde album Noonday Dreamdat uitkwam in juni 2018.

Op Noonday Dream liet Howard het popgehalte van zijn eerste plaat achterwege en dook de wereld van de post-rock in, wat in Vorst Nationaal niet door iedereen positief werd onthaald. Ook op “Heave Ho” duikt hij opnieuw die wereld in. Centraal in het nummer staat zijn typische gemompel, het duurde namelijk even eer wij doorhadden waar hij nu net over zingt. Erg veel gebeurt er niet in het nummer, maar desondank weet hij ons wel te blijven boeien met de gelaagdheid van het nummer. Met “Heave Ho” neemt hij opnieuw afscheid van zijn pop alter ego en gaat hij verder op zoek naar zijn eigen sound.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 januari 2019

About Author

Katrijn Vermoesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief