Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “On A Roll”

© CPU – Chris Stessens

Balthazar is een van dé Belgische bands van het vorige decennium. ApplauseRatsThin Walls en Fever zijn één voor één sterke albums en binnenkort krijgen we met Sand de vijfde plaat van deze nationale trots te horen. Op alle voorgaande albums vinden we telkens een handjevol hits terug: “Blood Like Wine”, “Bunker” en “Fever” staan nog steeds in het collectieve geheugen gegrift. Ook in de aanloop naar dat vijfde album bracht het vijftal met “Halfway”, “Losers” en “You Won’t Come Around” enkele veelbelovende singles uit. De verwachtingen voor Sand komen zo ook steeds hoger te liggen. Gelukkig moet het nieuwe “On A Roll” zeker niet onderdoen voor de voorgaande singles.

“On A Roll” klinkt vanaf de eerste tonen als een vuil nummer. Net als op “You Won’t Come Around” wordt ingezet met een zware en een hoge stem. De zware stem klinkt bekend in de oren en dankzij die hoge stem voelt het geheel net iets frisser aan, aangezien we deze nog niet lang geleden voor het eerst te horen kregen in het Balthazaruniversum. Dit keer is de wisselwerking tussen de twee stemmen nog duidelijker, waardoor je je als luisteraar op een rollercoaster bevindt. Op de recentere singles kregen we ook een vrij duidelijke beat te horen, die opnieuw aanwezig is. Intussen zijn er in de aanloop naar Sand dus al twee nieuwigheden toegevoegd aan het Balthazar-DNA.

Het lied mag dan wel beginnen in een modderbad, naar het einde toe wordt het warmer en lichter. Het tweede deel wordt ingezet door een warme blazer, zoals we die ook op bijvoorbeeld “The Oldest Of Sisters” te horen kregen. Hierdoor (en door het typerende gitaarwerk) is en blijft “On A Roll” een typisch Balthazarnummer. Nog wat later krijgen de mannen ondersteuning van enkele zachte, vrouwelijke stemmen, waardoor er van de sfeer die aan het begin aanwezig was niet veel meer over is. Op vier minuten tijd warmt “On A Roll” helemaal op en ook wij lopen nu nog meer warm voor dat nieuwe album.

Sand ging normaal gezien eind deze maand al in de winkelrekken verschijnen, maar de release is ondertussen opgeschoven naar 26 februari. We zullen nog wat langer geduld moeten hebben, dus!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

587 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Balthazar – Sand (★★★): Een album van Balthazar

Dat Balthazar een succesband is, daar valt inmiddels niet meer aan te twijfelen. We zouden (Vlaamse) hitjes als “Sinking Ship”, “Bunker” en…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Balthazar: 'Corona als zesde muzikant'

Met Sand brengt Balthazar inmiddels een vijfde album uit en dat doet de band in omstandigheden die op geen enkele manier lijken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere - "Long Time"

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.