Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “Halfway”

© CPU – Bert Savels

Balthazar is een iconische naam in België. De tv-liefhebber denkt meteen aan Boma uit F.C. De Kampioenen, terwijl muziekliefhebbers zoals wijzelf dan weer denken aan de band rond Maarten Devoldere en Jinte Deprez. Tussen 2011 en 2015 bracht de band drie albums uit, waarna het tijd werd voor wat soloplaten. Maarten Devoldere vormde samen met Sylvie Kreusch een muzikaal duo dat naar de naam Warhaus luisterde, en samen brachten ze twee sterke albums uit. Jinte Deprez bracht ook een meer dan degelijk album uit en deed dit onder de naam J. Bernardt. In 2019 combineerden Devoldere en Deprez hun krachten opnieuw voor Fever, waarmee ze de Lotto Arena voor het eerst lieten vollopen.

Op het einde van elk jaar lijsten wij onze favoriete albums op en in de Belgische lijst werd Fever tot winnaar gedoopt. In december liep ook het vorige decennium ten einde, en dus maakte we ook een lijst van onze favoriete Belgische albums sinds 2010, en ook daar stond Balthazar op de eerste plaats. Zowel Warhaus als J. Bernardt stonden ook in diezelfde lijst. Het wordt zo wel duidelijk dat we inmiddels hoge verwachtingen hebben van alles dat uit de handen van Devoldere-Deprez komt.

“Halfway” weet die verwachtingen in te lossen. Het nummer is even funky als de meeste nummers op Fever. Bovendien bevat het aanstekelijk geneurie dat na enkele keren aardig blijft hangen. In sommige songs zou dit geforceerd aanvoelen, maar hier is het op zijn plaats. Het creëert een aangename sfeer die het samen met de bas moeilijk maakt om stil te blijven zitten. Ook op dit nummer zijn de twee herkenbare stemmen mooi op elkaar afgestemd en vullen ze elkaar aan. De volgende Balthazarhit is in the pocket!

Balthazar staat binnenkort maar liefst drie keer in Cirque Royal. Op 17 februari staat Ivy Falls in het voorprogramma, de achttiende wordt dat Blu Samu en op 19 februari Noémie Wolfs. Alle shows zijn reeds uitverkocht.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

550 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar - "On A Roll"

Balthazar is een van dé Belgische bands van het vorige decennium. Applause, Rats, Thin Walls en Fever zijn één voor één sterke albums en binnenkort krijgen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar - "You Won't Come Around"

Net geen maand nadat we het heugelijke nieuws kregen dat Balthazar met een nieuwe plaat op de proppen komt, brengt de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar - "Losers"

Balthazar is al jaren top-of-the-bill wanneer het over muzikaal talent uit ons klein Belgenland gaat. Na wat opzoekingswerk kwamen we te weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.