Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “You Won’t Come Around”

© CPU – Chris Stessens

Net geen maand nadat we het heugelijke nieuws kregen dat Balthazar met een nieuwe plaat op de proppen komt, brengt de band een derde voorsmaakje uit die plaat. Nadat we enkele weken geleden “Losers” op ons bord kregen en meer dan een half jaar daarvoor de tot toen nog alleenstaande single “Halfway” konden horen, brengt de band ons met “You Won’t Come Around” weer nieuwe muziek. Alledrie komen ze op Sand dat op 26 februari het levenslicht zal zien, en zoals we dat we van Balthazar ondertussen gewoon zijn, moet dat weer een pareltje worden.

Met meer dan vijf minuten kan je gerust zeggen dat Balthazar zijn tijd neemt op “You Won’t Come Around”. Het begint dan ook heel rustig met Maarten Devoldere die zijn zware stem in de strijd gooit om een zacht gitaartje te begeleiden. Het doet wat aan zijn soloproject Warhaus denken, maar na enkele minuten komt de band dan toch langs. Het nummer krijgt er dan een heel rijk arsenaal aan instrumenten bij met de strijkers die een magisch sfeertje creëren en natuurlijk de samenzang die voor een hartverwarmend extraatje zorgt. Nadat we constant de zware stem in het begin kregen, wordt dat in het tweede deel gecompenseerd door een heel hoge stem. Het tegengewicht zorgt er voor dat de single precies uit twee unieke kanten bestaat die zich aan de hand van dezelfde lyrics vereenzelvigen. Hierdoor is “You Won’t Come Around” wederom een wondermooi nummer geworden van de Belgische band.

Facebook / Instagram / Website

2902 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar - "On A Roll"

Balthazar is een van dé Belgische bands van het vorige decennium. Applause, Rats, Thin Walls en Fever zijn één voor één sterke albums en binnenkort krijgen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar - "Losers"

Balthazar is al jaren top-of-the-bill wanneer het over muzikaal talent uit ons klein Belgenland gaat. Na wat opzoekingswerk kwamen we te weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papooz - "The Garden"

Een gloednieuwe single van het Franse duo Armand Penicaut en Ulysse Cottin. Onder Papooz leveren deze twee Parijzenaren tropische pop gekenmerkt door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.