Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “Losers”

© CPU – Bert Savels

Balthazar is al jaren top-of-the-bill wanneer het over muzikaal talent uit ons klein Belgenland gaat. Na wat opzoekingswerk kwamen we te weten dat ‘Balthazar’, naast een Bijbels figuur, ook een oversized wijnfles is met een capaciteit van ongeveer twaalf liter. Een logische naamkeuze, dus, aangezien dit de hoeveelheid alcohol is die we geconsumeerd lijken te hebben bij het losgaan tijdens een van hun concerten. Zowel op nationaal als internationaal niveau verwarmt de groep daarbij telkens weer onze harten met hun aanstekelijke en buitengewoon dansbare melodietjes. Stilzitten bij het horen van de perfect complementerende stemmen van Maarten Devoldere en Jinte Deprez is dan ook niet toegestaan. Het duo is ondertussen te horen op vier straffe albums, waarvan Fever in 2019 de laatste aanvulling vormde.

Begin februari, toen er nog geen sprake was van bubbels, mondmaskers of kleurcodes, bracht de band als voorsmaakje van nieuwe muziek het nummer “Halfway” uit. Daarmee lieten ze ons verlangend wachten, tot nu eindelijk onze honger gestild wordt met een nieuwe single en de aankondiging van een nieuw album. Sand verschijnt op 29 januari 2021 en zal ongetwijfeld weer heel wat harten veroveren. Met “Losers” gaat de band alvast op zoek naar de groove.

“Losers” steunt uiteraard op het handelsmerk van de band: een funky baslijn waarvan onze heupen spontaan heen en weer bewegen. Gooi daar nog wat leuke synths, percussie en een zwoele stem bij, et voilà: een nieuw Balthazarnummer is geboren. Voor wie de single een eerste keer hoort, kan het lijken alsof de groep deze keer misschien niet meteen in de Afrekening van Studio Brussel zal verschijnen. Deze indruk wordt ondersteund door het ontbreken van een ‘originele’ bridge en een ietwat luie tekst. Gelukkig voor hen is een complexe tekst geen vereiste voor een hitje. Integendeel! De mannen kunnen dan wel geen ‘tralala’ zingen zoals Paulo Conte, hun ‘papapa’ is even aanstekelijk. Dat ze zichzelf nog losers durven noemen, begrijpen wij niet helemaal.

Sand verschijnt op 29 januari 2021 en werd wederom (net als Fever) geproducet door vriend des huizes Jasper Maekelberg.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

12 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Balthazar – Sand (★★★): Een album van Balthazar

Dat Balthazar een succesband is, daar valt inmiddels niet meer aan te twijfelen. We zouden (Vlaamse) hitjes als “Sinking Ship”, “Bunker” en…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Balthazar: 'Corona als zesde muzikant'

Met Sand brengt Balthazar inmiddels een vijfde album uit en dat doet de band in omstandigheden die op geen enkele manier lijken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere - "Long Time"

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.