Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drones – “Learn”

Op 12 februari brengt Drones hun tweede plaat uit en nadat ze al heel wat straffe singles uitbrachten, vinden we het toch eens de moeite om hen te introduceren. De groep uit Londen kwam voor het eerst met muziek in 2017, waarna een jaar later debuutplaat Exiled volgde. Nu, drie jaar later, is het tijd voor Our Hell Is Right Here. Daaruit bracht de band al een resem singles uit met de titeltrack, “Epitaph” en “Josephine”. Nu, met “Learn”, bewijst de band dat die plaat er eentje zal worden die we niet snel zullen vergeten.

Frontvrouw Lois McDougall zegt dat “Learn” gaat over een falende relatie toch proberen te redden. Verder gaan we niet veel meer vertellen over de inhoud, maar wel het muzikale even belichten. Dat is gebaseerd op strakke punky noisegitaren die bij momenten doen denken aan onze landgenoten van Brutus. Ook wanneer de stem van McDougall de hoogte in gaat, hoor je die gelijkenis erin terug. Toch neigt Drones iets meer naar de emotionele en poppy kant en hierdoor krijgen we vanzelfsprekend invloeden van een vroegere Paramore te horen. We kunnen dus zeggen dat de kracht en intensiteit van “Learn” uitermate goed zit en de liefhebbers van emopunk weer een favoriete band bij kunnen hebben.

Facebook / Twitter / Instagram

2899 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SPRINTS - "Drones"

Postpunkgroentjes SPRINTS uit het Ierse Dublin maakt zich klaar voor een debuutep. Het talent schijnt daar aan de bomen te hangen, want…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drones - "Parasite"

Drones (niet te verwarren met de laatste plaat van Muse) is een punkband uit het graafschap Surrey, net buiten Londen. De band…
LiveRecensies

Le Guess Who? festival, Utrecht: zaterdag, een avond van scheurende en hypnotiserende gitaren

Elk najaar is er in Utrecht het Le Guess Who? festival, waarbij onbekende bands ontdekt (kunnen) worden. Een veelheid van beginnende maar ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.