Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SPRINTS – “Drones”

Postpunkgroentjes SPRINTS uit het Ierse Dublin maakt zich klaar voor een debuutep. Het talent schijnt daar aan de bomen te hangen, want ook SPRINTS wist als nagelnieuwe band toch al snel te overtuigen, luister maar eens naar aanstekelijke debuutsingle “Kissing Practice” van verleden februari. Aankomende ep Manifesto zal ergens volgende maand te beluisteren zijn. “Drones” is daar het eerste voorproefje van.

“Drones” is zo dat soort nummertje dat maar al te graag op zijn crescendo laat wachten, denk “Colossus” van IDLES. Dat crescendo is kort, maar krachtig in al zijn dreunende glorie en drumbeukerij. De weg daar naartoe is donker en haast intimiderend. Een dynamische, maar haperige postpunkriff maakt van de single iets redelijk opgewekt op eerste zicht, maar zangeres Karla Chubb maakt met haar hypnotiserende allure en net iets te brede glimlach in de videoclip duidelijk dat er wel iets anders aan de hand is. De schijn wordt in de laatste halve minuut dan toch opgegeven en de intensiteit opgedraaft. “Drones” is postpunk met een duistere hoek af.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 oktober 2020

About Author

Sam Nassiri i guess this must be the place


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief