Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single grandson – “Drones”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als je vorig jaar op de Werchterweide stond, heb je hem misschien wel aan het werk gezien: de Canadese Amerikaan Jordan Benjamin, of zoals hij op de affiche prijkte, grandson. De singer-songwriter wordt later dit jaar dertig jaar, maar heeft eerst nog iets anders te vieren. Over anderhalve maand komt namelijk, drie jaar na zijn debuut, het nieuwe album I Love You, I’m Trying uit. Het zou de kwetsbaarste en intiemste plaat van de zanger tot hiertoe worden. Of we daardoor de stevige trapbeats en echte drops uit zijn eerdere werk niet meer zullen terug horen, is nog maar de vraag.

“Drones” doet uitschijnen dat de intensiteit er niet helemaal uitgefilterd is. Ook al is wat we te horen krijgen niet meteen het eerste waaraan we aan denken bij het horen van die term, toch wordt grandson omschreven als de toekomst van de rockmuziek. De nieuwe single gaat echter veel breder dan dat en schuifelt heen en weer tussen rock, rap, trap en zelfs pop. De Amerikaan vertelt over de verhaaltjes die hij zichzelf wijsmaakt om zich goed te voelen als het slecht gaat. De drones in de lucht kan je zien als vliegers, bommen in de verte als vuurvliegjes, maar uiteindelijk is het slechts schijn om jezelf gerust te stellen: ‘Tell me one good lie / so I can sleep at night’. Met deze tweede single kunnen we ons langzaamaan een beeld beginnen te vormen van hoe I Love You, I’m Trying zal klinken en dat is voorlopig: boeiend.

I Love You, I’m Trying komt uit op 5 mei. Om de plaat live te horen, kan je op 6 oktober in Melkweg en op 8 oktober in Trix terecht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

grandson @ Trix: Vuur aan de lont

grandson is een man met een tamelijk uitgesproken mening die niet terugdeinst om voor minderheden op te komen. Beladen mistoestanden worden aangekaart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single grandson - "Something To Hide"

Vorige maand bracht grandson “Drones” uit, een single waar ook de aankondiging voor een nieuw album bij zat. I Love You, I’m…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single grandson - "Eulogy"

Twee jaar heeft grandson zijn fans laten wachten op nieuwe muziek. Stilgezeten heeft de Canadees-Amerikaan desondanks niet, want afgelopen zomer trok hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.