Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kids With Buns – “1712”

Over een opkomend duo gesproken. Amber Piddington en Marie Van Uytvanck van Kids With Buns zijn in ieder geval sterk bezig. Op amper een jaar tijd speelden ze op podia over heel Vlaanderen. Van een Open Mic concert in Het Depot, tot de halve finale van Humo’s Rock Rally en een zomersessie op het festival Dranouter. Ondanks vele gecancelde evenementen, hebben ze nog heel wat alternatieve concerten gespeeld. 2020 was muzikaal gezien alles behalve slecht voor deze band. Zo behoort Kids With Buns ook tot de dertig geselecteerden voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De unieke en warme stem van Marie neemt ons helemaal mee naar een heerlijk dromenland. Dat in combinatie met de sfeervolle gitaren en de sterke solo’s van Amber maakt van Kids With Buns een band om in de gaten te houden.

Vandaag lanceert Kids With Buns debuutsingle “1712”. Deze cijfercombinatie gaat veel verder dan enkel de releasedatum; 1712 is namelijk een hulplijn voor ieder van ons die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ze schreven dit nummer als houvast voor slachtoffers van deze en alle andere vormen van geweld. “1712” begint met een leuke intro die al snel in het hoofd blijft hangen. Het stemgeluid van Marie trekt meteen de aandacht. Het nummer bouwt goed op na de eerste strofe en bevat heel wat interessante elementen, van subtiel opkomende beats tot een intiem solostuk. In het tweede gedeelte krijgen we zelfs wat slagwerk erbij, wat ervoor zorgt dat het nummer blijft boeien. Kids With Buns zijn geen prille beginners meer, ze weten hoe muziek in elkaar zit. Amber sluit het nummer knap af met haar elektrische gitaar en dat smaakt zeker naar meer. Wie weet staan we aan het begin van een succescarrière!

Facebook / Instagram 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
Features

Maak kennis met De Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar gehouden wordt. Het is de oudste en meest bekende vierdaagse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.