Muzieknieuwtjes

Pa Salieu is BBC Sound of 2021!

Adele, Ellie Goulding, Michael Kiwanuka, Years & Years, Celeste … het lijstje van ‘BBC Sound Of…’ winnaars leest als een boeklezing van de hitlijsten van de afgelopen jaren. Naar jaarlijkse gewoonte tipt BBC Music daarom ook dit jaar weer tien beloftevolle acts, die het volgens hun zullen maken. Uiteindelijk kroont een vakjury bestaande uit 160 mensen uit de sector één act dan tot ‘BBC Sound Of…’ en dit jaar is dat Pa Salieu. De Brit van Gambiaanse afkomst bracht vorig jaar een veelgeprezen mixtape Send Them to Coventry uit en werkte onder meer samen met Mahalia en FKA twigs. Met zijn slimme woordspellingen, inventieve sound en een onverbloemd levensverhaal zal hij in 2021 ongetwijfeld nog meer van zich laten horen.

Op plaats twee staat de twintig jarige Britse zangeres Holly Humberstone, die we gisteren ook al tipten in onze ‘Grote Beren van Morgen‘-reeks. De derde plaats gaat naar BERWYN, het Brits muziekgenie waarmee we onlangs nog een fijne babbel mee hadden. De rapster Greentea Peng staat op vier en Griff rond de top vijf af. Girl in red, The Lathums, Bree Runway, Dutchavelli en Alfie Templeman grepen naast een plek in de top vijf, maar mogen zich eveneens opmaken voor een spannend jaar.

1287 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview BERWYN: "Je moet je platform op een rationele manier gebruiken zodat het echt iets te weeg kan brengen "

BERWYN staat aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak. De Brit kende een zeer succesrijk jaar en zag dat recent nog beloond…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2020 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hun tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.