Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Benz Pharaoh – “Don’t Stop”

Al wie vertrouwd is met het Antwerpse hiphoplandschap heeft waarschijnlijk al wel eens de naam van Benz Pharaoh horen vallen. De trotse Mechelaar leerden we kennen als vertrouweling van Antwerpse trots Rare Akuma, met wie hij al op meerdere nummers samenwerkte. Zo kregen we Benz te horen op Akuma’s laatste track “ANGER ANGELS” en was hij ook van de partij om de Trix Club af te breken op Hellraiser phase two. Ook zijn solo repertoire mag er echter wezen. Young Stunna’s debuutalbum Stunna4stunna dateert uit 2018 en dit jaar heeft hij al vijf singles en een ep achter de kiezen. Daar besloten Benz en producer YUNGSTEALY als kerstcadeautje dus nog een nieuwe single bovenop te doen.

Op “Don’t Stop” is een grote rol weggelegd voor beatmaker YUNGSTEALY. Op de drukke begeleiding met onrustige samples en zweverige geluidseffecten creëert hij een koortsachtige sfeer waarin Benz Pharaoh zich helemaal thuis voelt. Ook Benz draagt zijn steentje bij met een karrenvracht adlibs om de weinige gaatjes die er nog zijn op te vullen. Op zijn tekst en aflevering kan de jonge Mechelaar stilaan een handelsmerk plakken: melodische bars gedrenkt in autotune en met de nodige verwijzingen naar verdovende middelen sieren deze track. “Don’t Stop” krijgt ons aan het bewegen, hopelijk snel ook samen in de club!

Instagram / Twitter 

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
InstagramLiveRecensies

We Are Open 2022 (dag 1) @ Trix: We ontdekken weer hoe te dansen

Na twee jaar stilte kunnen we weer. Het Belgische tweedaags ontdekkingsfestival We Are Open opende zijn deuren, zalen, taps en dansvloeren om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rare Akuma - dirtytwominus (★★★½): Grondplan voor de underground

Rare Akuma maakt lang geen muziek meer om de beroemdste artiest te worden. Hij maakt geen muziek om een imago te boosten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.