Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma – “ANGER ANGELS” feat. Benz Pharaoh & Asaph Sampa

Weinig artiesten uit de Belgische hiphopunderground worden zo op handen gedragen als Rare Akuma. Mooi in evenwicht, want het is diezelfde Akuma die eigenlijk de hele Belgische underground op zijn schouders draagt. Dit geeft de Antwerpse rapper en producer soms een imago van goddelijke ongenaakbaarheid, wat in de meeste gevallen terecht is. In de meeste gevallen, want na een minder geslaagde QUARANTINE CARE PACKAGE stonden we een beetje sceptisch tegenover nieuwe muziek. Nieuwste single “ANGER ANGELS” stelt ons echter gerust: 2020 is nog steeds Akuma Season, en hij gaat het waarmaken.

Naar goede gewoonte is het moeilijk om een genre te plakken op de muziek van Rare Akuma. Door het als ragecore te bestempelen, maken we ons er te simpel van af want de muzikale diversiteit van Akuma’s productie kan niet in één term worden gevat. Zo kiest hij meer dan eens voor simpele akkoordprogressies, maar weet Akuma die op te vullen met complexe melodieën. Pomp daar knetterende 808’s onder en een banger is geproduceerd. Zo zit ook “ANGER ANGELS” in elkaar met de uitzondering dat deze track vijf minuten lang duurt. Misschien een beetje te lang omdat al het interessante in de eerste drie minuten wordt gezegd. Dat is zeker te danken aan de features van Benz Pharaoh en Asaph Sampa die het geheel wat meer diepgang geven, maar ook de verses van Rare Akuma zelf mogen niet onderschat worden.

“ANGER ANGELS” is de eerste single van Rare Akuma’s opkomende album dirtytwominus. Of we daar benieuwd naar zijn? Yessir!

Facebook / Instagram / TwitterSoundcloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 juli 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief