LiveRecensies

Rare Akuma presents: Hellraiser phase two @ Trix Club: YES SIR!

Het stormweer van deze nacht zag zich weerspiegeld in een stampvolle Trix Club. Exact een jaar na Hellraiser in Het Bos verzamelde Rare Akuma opnieuw zijn vrienden om te tonen waartoe de Antwerpse hiphopscene in staat is. Die boodschap manifesteerde zich in loeiharde bassen, scherpe hihats, geschreeuw, gebrul en getrek, maar ook vooral in eindeloze dankbaarheid. Alle artiesten die aan bod kwamen, hingen aan elkaar vast als familie. De energie die daaruit voortkwam, was om simpelweg ‘yes sir’ tegen te zeggen.

Met Rare Akuma en DVTCH NORRIS als kers op de taart werd het publiek een nacht lang geëntertaind door grote en kleine namen. Asaph Sampa, KEBBI, Benz Pharaoh en Matt Wxsted doen bij het grote publiek waarschijnlijk nog geen belletje rinkelen, maar op het kleine podium van de Trix Club werden ze stuk voor stuk onthaald als helden (of demonen, omdat zeker naar het einde toe hell weldegelijk raised was). Allemaal brachten ze hun eigen variant van hiphop en trap, en hoewel dat op het eerste gezicht allemaal wat op elkaar gelijkt, slaagde elke artiest erin authentiek over te komen.

Zo begon Asaph Sampa om 23u moedig aan zijn set voor nog geen twee rijen publiek. De aanwezigen moesten duidelijk nog opgewarmd worden en dat was een taak die Sampa ter harte nam. Hoewel zijn hypes niet verder gingen dan enkele keren ‘can I get a hell yeah?’ en ‘make some noise for yourselves!’ ging iedereen toch mee in zijn muziek en was de toon van de avond gezet. Sampa’s nieuwste single “Boarding Flights 2180” werd zelfs vergezeld door enkele aanstekers en gsmlichtjes. Na een kleine twintig minuten was zijn set gedaan en kon KEBBI eraan beginnen. De eerste producties van Rare Akuma zelf klonken door de zaal en die werden enorm enthousiast onthaald. De Club begon intussen ook al aardig vol te stromen en de eerste moshpit werd door KEBBI in het leven geroepen op “CHOOF KOOF!”. De hellepoorten zetten zich al voorzichtig op een kier.

KEBBI ging ver over zijn tijd, wat ervoor zorgde dat een groot deel van het publiek afdroop om buiten op adem te komen. Jammer voor Benz Pharaoh die dan opnieuw het vuur wat moest aanwakkeren, maar toen hij een grote bos bloemen kreeg van zijn mama die helemaal op de eerste rij stond en hij meedeelde ‘fuck y’all Valentine, I got my mom‘, zat de sfeer er weer helemaal in. Na enkele nummers stond er ook bijna evenveel volk op het podium als in de zaal, en de Club was nu al voor meer dan de helft gevuld. Onder begeleiding van Pharaoh ontstonden er weer enkele moshpits. Zodra het podium terug vrijgemaakt was, was het de beurt aan Matt Wxsted. De stijgende lijn van vaardigheden bereikte in deze jonge kerel haar voorlopige hoogtepunt. Wanneer hij zijn nieuwste single “No Mourning” bracht, zou je bijna vergeten dat Rare Akuma nog moest komen. Matt profileerde zich als de hoofdact en kwam daar goed mee weg. Het aantal moshpits stond intussen al op elf.

Het was Akuma’s eigen neef Shaka Shams die in een kort intermezzo de poorten naar de hel volledig opengooide en rond 1u30 kroop Rare Akuma, de duivel zelf, het podium op. De Trix Club was intussen stampvol geraakt en de eerste rijen voor het podium waren veranderd in een zweterige, stomende massa van lichamen. Toch kende de 23-jarige rapper geen genade en stookte hij het vuur nog wat harder op. Hoewel elke artiest tot nog toe volledig authentiek een eigen stijl van trap had gebracht, stak Akuma er met kop en schouders bovenuit. Hij begon meteen met zijn nieuwste single “VERTIGO32” om de zaal aan het draaien te brengen, om meteen daarna erin te vliegen met een nieuw nummer dat iedereen liet springen op een trapstyle beat. Na klassiekers als “Strawberry Strangers” en “VICINITY FREESTYLE!” was het aantal moshpits al aardig opgelopen, maar na zo’n dertig hield niemand de tel nog bij. Wanneer Akuma dan begon aan de nummers van zijn nieuwste ep it’ll be okay. schitterde de duivelse gloed in zijn ogen en bekeerde hij het volledige publiek tot zijn satanische overtuiging door iedereen ‘hell-rai-ser‘ te laten scanderen. Hij nam het op met zijn gsm en gebruikt het allicht later voor een nieuwe track.

De ene feature na de andere beklom het podium. Benz Pharaoh kwam meespringen op “SAINT!”, KEBBI bracht zijn deel van “FO A NIH” en zelfs Britse artiesten en collega’s uit het Midnight Society-label Yung Bambi en Love Sept passeerden de revue. Maar DVTCH NORRIS spande de kroon. Samen met Akuma rapte hij een onuitgebracht nummer, maar het blijft wachten op een officiële release. Na nog snel “Blessed” uit zijn mouw te hebben geschud, was het podium weer voor Rare Akuma die het laatste half uur nog vulde met oud en nieuw materiaal en Trix trakteerde op een primeur: zijn eerste crowdsurf.

Na de set van Rare Akuma was het voorbij 2u30, maar Hellraiser was nog lang niet afgelopen: het ging nog drie uur langer verder als afterparty met dj’s Yunobi, Change Of Heart en een mengelmoes van gepasseerde artiesten. Daarna kropen alle duivels weer terug in hun hol en keerde de rust weder in de Trix Club. De storm zelf is nog wel niet gaan liggen, en dat geldt ook voor Rare Akuma & friends. Tot volgend jaar, opnieuw in een grotere zaal?

Facebook / Instagram / Twitter / Spotify

Lineup:

Asaph Sampa
KEBBI
Benz Pharaoh
Matt Wxsted
Shaka Shams
Rare Akuma

Setlist Rare Akuma:

VERTIGO32
Unreleased track
Strawberry Strangers
VICINITY FREESTYLE!
FO A NIH! feat. KEBBI
SAINT! feat. Benz Pharaoh
Fly Away
Sunlight
Lil Sinatra Freestyle
Unreleased track feat. Yung Bambi
BROOK! feat. Love Sept
I love life </3
Free Xela Outro
Unreleased track met DVTCH NORRIS (en Blessed)
i’m totally over it
Unreleased track
Galactic flowers feat. KEBBI, Asaph Sampa
(don’t) go away.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
LiveRecensies

King Hiss @ Trix (Club): Onschadelijk slangenvergif

King Hiss mag met recht en rede een van onze meest hardwerkende metalbands genoemd worden. Op een carrière van tien jaar releaseten…
InstagramLiveRecensies

Wiegedood @ Trix (Club): Agressieve extase

Hoewel de doden het goed genoeg hebben, besloot een van ’s lands spannendste blackmetalprojecten het vorig jaar wat anders aan te pakken….
InstagramLiveRecensies

Haken & Between The Buried And Me @ Trix (Club): Hoofdgerecht laat op zich wachten

Nog geen drie weken geleden zag Fauna het levenslicht: een album vol onberekenbare tempo’s en waarbij elke track gelinkt is aan een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.