Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Murdock & Falcon – “Total Takeover (Rampage Anthem 2023)”

De Kortessemse dj-producer Murdock staat al meer dan twee decennia achter de draaitafels en verwende zijn livepubliek al die tijd met de beste drum-‘n-bassschijven van het moment. Ook in de studio heeft hij doorheen zijn carrière al heel wat werk verzet. Toch duurde het, ondanks zijn lange traject in de scene, tot 2019 vooraleer er een debuutalbum werd gelost. Stronger bevatte een paar pareltjes, waaronder culthit “Can’t Keep Me Down” en “Holding On” met mede-Belg James Marvel. Daarnaast is de Belgische drum-‘n-bassambassadeur ook ondernemer, en bouwt hij als bezieler van Rampage zijn merk de laatste jaren steeds verder uit met nieuwe edities in Amsterdam en binnenkort ook Heidelberg.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de al dan niet officiële anthems voor de feesten in het Sportpaleis en de Open Air-variant in Lommel voor zijn rekening neemt. Het energieke “Free” en de knallende Rare Akuma-herwerking “Renegade” waren daar al eerder geslaagde voorbeelden van. Voor de nieuwe track haalde Murdock zijn inspiratie bij oldschool games. Wat ongewoon wordt het nummer een week na in plaats van voor het festival gedropt, maar dat maakt de kwaliteit er zeker niet minder op. Rampagefans hoorden al flarden van het nummer in de promovideo’s van Total Takeover en herkennen nu de met toetsen van gamegeluidjes gekruide melodie die ingezet wordt door een oude computerstem. De arcadegeïnspireerde banger ademt jaren 90, maar kreeg een modern likje verf en heeft met zijn impactvolle drop en lekkere flow het potentieel om dansvloeren in rep en roer te zetten. Wat ons betreft een van de betere Rampage-anthems in jaren.

Dansje placeren? Murdock speelt op 20 mei in Trix op Liquicity Antwerp. Aan het begin van de zomervakantie, op 1 juli, kan je hem vinden op Rampage Open Air in het Lommelse Kristalpark. Op 21 en 28 juli host hij met Rampage The Rose Garden op Tomorrowland, waar hij ook zelf achter de decks zal kruipen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik - "Abyss"

Vorige keer schreven we Metriks relatief karige releaseschema nog toe aan ‘kwaliteit boven kwantiteit’, met slechts drie tracks dit jaar – wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "With You"

In het legertje van drum-‘n-bassproducers die hun genre terug populair maken, mag sensatie Andromedik zich gerust de titel van generaal toe-eigenen. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chase & Status - 2 Ruff, Vol. 1 (★★★½): Een aaneenrijging van tien keiharde drum-'n-basssingles

Een nieuw album van Chase & Status, dat is altijd om vingers en duimen bij af te likken als je fan bent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.