Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma – “NO COMPLAINING” (feat. Lowye)

© CPU – Peter Verstraeten

Hij begon als dubstep- en drum-‘n-bassproducer, maar de honderdduizenden streams die Rare Akuma op Soundcloud verzamelde heeft hij toch te danken aan zijn zogenaamde ragecore. Naast rapper is de Antwerpenaar ook producer en maakte hij al beats voor onder andere $uicideboy$. De brutale bassen van het creatieve beest kan je terugvinden op “RAGING FISTS” en “GANTZ!“, dat in oktober nog door Rampage-bezieler Murdock werd herwerkt. Verder staan er al namen als bbno$, Joost en DVTCH NORRIS achter de zijne en bouwt hij zijn achtergrond in de basmuziek verder uit via het zijproject 19825. Na debuutalbum AKUMA SEASON kwam de rapper een jaar geleden met dirtytwominus. Op zijn nieuwste nummer “NO COMPLAINING” levert opkomende rapper Lowye een bijdrage.

De uitkomst van die samenwerking is een hoogenergetische track, die van start gaat met een robotstem en aangeeft dat je niet moet klagen over de slechte gebeurtenissen in je leven. Door erover te mopperen geraken we niet over ons trauma of liefdesverdriet heen, zingt de licht ge-autotunede stem van Akuma. De synths en de agressieve bassen op “NO COMPLAINING” doen onze trommelvliezen bijna uit onze oren trillen en worden verzorgd door OSKI, die ook al beats voor Laura Tesoro in elkaar knutselde. Een flitsende en kwalitatieve (t)raptrack is hiermee geboren. Wij zouden niet klagen moesten beide heren vaker met elkaar de studio inkruipen.

Rare Akuma: Facebook / Instagram
Lowye: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Murdock: 'Door de keihard evoluerende techniek kunnen we de Rampage-bezoekers elk jaar opnieuw omverblazen'

Het jaar is nog niet eens zo ver gevorderd, maar voor dj-producer en Rampage-oprichter Murdock moet er al heel wat mislopen opdat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Murdock - X-Ray (★★★½): Huzarenstukje aan invloeden

Murdock en Rampage: de dj-producer en het festival kunnen in een adem genoemd worden, want de Kortessemnaar mag zich binnenkort vijftien jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.