Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single daine – “Bloody Knees”

 

Het is altijd fijn als een artiest popmuziek met een hoek af maakt. Zo zijn de meeste nummers van de Australische daine vrij toegankelijk, maar telkens opnieuw geeft ze er een draai aan waardoor ze alternatief uit de hoek komt. Soms is de bas wat sterker, dan is de beat weer scherper. Een andere keer galmt haar stem iets meer dan de norm is in popmuziek of wordt haar stem vergezeld door ongewone synths. Toch bewaart daine de rode draad doorheen haar repertoire: emotionele trappop, vaak goed doorspekt met electro en rock. Het is niet voor niets dat het alternatieve popicoon Charli XCX fan is van haar muziek.

De jonge daine is nog maar achttien en pas dit jaar is ze begonnen aan haar muzikale project. Toch heeft ze sinds april al vier singles uitgebracht, waarvan “Ascension” onze aandacht trok. “Bloody Knees” vormt de kers op de taart voor daines succesvolle jaar en kan overigens gelden als een vroeg kerstcadeautje. De uitgave is namelijk een opgepoetste versie van een ‘nitecore remix‘ die enkele maanden geleden op SoundCloud rondzwierf. Die klonk ook wel leuk, maar wij zijn blij met deze officiële, veeleer onheilspellende versie. ‘Guess I miss you, though / Hands ’round my neck, heavenly unfold / Blood on your knees, outside in the cold / Look down, see dark red in the snow’, zingt daine op een stijl die doet denken aan Grimes. Op een zweverige beat en met een repetitieve flow neemt ze ons moeiteloos mee naar haar eigen wereld, en hoewel die ons beangstigt, verblijven we er graag nog wat langer.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2021: Daine & Iliona

Voor de vierde keer op rij halen we dit jaar onze glazen bol boven en voorspellen we welke artiesten zich mogen opmaken…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (26 oktober – 1 november)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 2 - 8 oktober 2017

Het is weer zo ver, de eerste week van oktober zit er alweer op. Toch gaan we er niet uit vooraleer we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.