FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (26 oktober – 1 november)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

BYFYN – “I Love Me Too”

BYFYN maakte een tijdje deel uit van het Londense Rising Sun Arts-collectief, waarbij ze als artiest haar eerste stappen zette. Nu ze weet welke richting ze op creatief en muzikaal vlak op wil, brengt ze in december haar eerste ep In Blue with You uit. Met “I Love Me Too” krijgen we een cool synthpopnummer waarin enkele lo-fi elementen voor de nodige twist zorgen. Qua sfeeropbouw denken we meteen aan Grimes en Robyn, die op een gelijkaardige manier hun songs in elkaar steken en zo al grote hits scoorden. BYFYN houdt van zichzelf en wij dankzij deze track ook meer van haar.

Unschooling – “Twelve”

Unschooling uit de Franse stad Rouen gaan we vanaf vandaag serieus in de gaten houden. De rockgroep maakt duistere indie waardoor je kippenvel over heel je lichaam krijgt en je toch even van je melk bent. Ook het trippy nieuwe nummer “Twelve” is angstaanjagend; de tempowissels en gitaarriffs zetten je continu op het verkeerde been. De psychedelische invloeden maken de luisterervaring compleet en ook het einde is verschroeiend.

Nia Wyn & R.A.E. – “Muzzle”

Aan de basis van elk goed nummer moet een kenmerkende stem liggen, die je aandacht meteen te pakken heeft. Nia Wyn heeft stembanden waarop soulzangeressen jaloers zullen zijn en gebruikt haar intrigerende vocals weer uitstekend op “Muzzle”. In het nummer uit ze haar frustratie over de 9-to-5-mentaliteit en geeft ze aan dat ze soms niet weet hoe ze haar gevoelens ten gehore kan brengen. Gelukkig krijgt ze hulp van de rapster R.A.E., die dit jaar het Glastonbury Emerging Talent werd. Samen maken ze er een geestig geheel van. De gitaren, drums en de coole zanglijnen vormen op “Muzzle” een catchy geheel waar we nog wat vaker naar zullen luisteren.

daine – “ascension”

De grenzen tussen genres worden anno 2020 steeds meer door artiesten overschreden, wat telkens opnieuw naar leuke nieuwe geluiden leidt. De Australische zangeres daine mengt in haar songs hardcore en metal met elektropop, waardoor ze onder andere Charli XCX tot haar grootste fans mag rekenen. “ascension” dringt snel binnen door de gierende gitaren in het refrein en de fluwelen stem van daine. Contrasten werken altijd goed in muziek en benadrukken op dit nummer dat we van deze zangeres nog een stevige portie muziek kunnen verwachten in de nabije toekomst.

Smut – “Fan Age”

Ondanks ze zelf de term ‘pop’ graag gebruiken, is ook de nieuwe release van Smut eerder een sfeervol indierocknummer. Het vrolijke “Fan Age” is meteen ook hun eerste release onder Bayonet Records. De zang en de instrumenten houden elkaar goed in balans en zorgen toch nog voor een beetje zonneschijn tijdens dit druilerige weer. De nieuwe single maakt deel uit van de ep Power Fantasy, die het vijftal op 20 november zal uitbrengen.

Dansen Dansen

Peking Duk – “Nothing to Love About Love”

Soms willen we niets liever dan gewoon een dansvloer op met al onze vrienden om onze zorgen weg te dansen, maar gezien de huidige situatie is dat moeilijk. Gelukkig helpt het Australische duo Peking Duk ons erdoor met hun euforische “Nothing to Love About Love”. Het refrein blijft al snel hangen en de productie heeft iets weg van Coldplay. Blijf dus flink thuis en hou je aan de regels, zodat we snel ook op dit nummer met elkaar kunnen dansen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1363 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.