Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single daine – “new ground”

Wanneer een artiest van stijl verandert, kan je oorspronkelijke fanbase wel eens afhaken. Zo zijn Charli XCX’s vroegere bewonderaars al lang overgestapt naar Dua Lipa toen het haar plots worst kon wezen of haar muziek radiovriendelijk is. Daine is een veel jonger talent, maar ook zij liet een traditionele singer-songwritersimago achter zich. Haar glasheldere stem en akoestische gitaar ruilde ze in voor futuristische synth presets en bombastische hiphopdrums die soms bijna iets weg hebben van een drillbeat. We vergeten echter bijna het meest voor de hand liggende puzzelstukje van haar muzikaal enigma: autotune, autotune en nog eens autotune. Met “new ground” laat daine voor de eerste keer in 2022 nieuwe muziek op de wereld los.

Daine sloot zich zoals zoveel leeftijdsgenoten aan bij het door Drain Gang en 100 Gecs beïnvloedde hyperpopfenomeen. Wat haar echter uniek maakt, zijn haar indieroots die nog vlotjes door haar huidige geluid heen sijpelen. We hebben het dan vooral over die heerlijke elektrische gitaar, die onze oren in een nostalgische trance brengt. “new ground” klinkt als een echo van de vroege jaren 2000, maar recycleert geen vergane glorie dankzij het futuristisch jasje dat eigen is aan daines muzikaal oeuvre. Haar alternatieve rock stond ons dus toe om al vooruitblikkend, onze meest gekoesterde momenten te herbeleven.

Instagram / Twitter 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiësto - "Hot In It" (feat. Charli XCX)

“Hot In It” werd al een tijd geteased door Charli XCX op TikTok, maar eindelijk is de dance track er officieel. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single COBRAH - "BRAND NEW BITCH"

COBRAH is misschien wel één van de spannendste hyperpopacts van het moment en scoorde met haar single “GOOD PUSS” een echte hit…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.