Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luie Louis – “Saus” (feat. Driezy Bliezy)

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Wie Antwerpse hiphop zegt, zegt Roedel, en omgekeerd. Opperhond en bezieler van het collectief Luie Louis maakte met zijn honden drie platen op anderhalf jaar tijd; hun laatste album 247 kreeg zelfs een plekje in onze lijst van beste Belgische albums van 2020. Voor origineel solowerk van Wiskers moeten we echter al teruggraven naar zijn debuutalbum Love Life Louis uit 2017. Gelukkig kroop de zelfbenoemde koning van Merksem de afgelopen maanden terug in zijn solopen. In september liet hij een sterke passage op het debuutalbum van Gentse rapper krapuul noteren en nu laat hij ook een eerste nieuwe eigen single op ons los. Voor “Saus” roept Luie Louis de hulp in van stadsgenoot en Antwerp Rap Technics MC Driezy Bliezy.

Louis en Driezy gaan loeihard tekeer op een onheilspellende horrorinstrumental van beatmaker en Zwitsers zakmes Anders, die nog maar eens twee namen aan zijn rijkgevulde portfolio kan toevoegen. Ondersteund door dreigende strijkers en laaiende bassen rappen de twee heren over hun overvloedige hoeveelheid saus (natuurlijke stijl, zelfvertrouwen en aantrekkingskracht), een dikke knipoog naar het overvloedige gebruik van de term bij sommige Amerikaanse collega’s. Halverwege de track krijgen we een complete sfeerverandering. De harde strijkers maken plaats voor een zachte piano en melancholische gitaren, en de schreeuwerige raps worden vervangen door zeemzoete catchy zanglijnen en ingetogen strofes met een smakelijke portie autotune.

“Saus” wordt vergezeld door een opmerkelijke videoclip van Victor Vercammen, die eerder al samenwerkte met Zwangere Guy en Le 77. Hij stak met hulp van niemand minder dan Blu Samu een heuse horrorkortfilm in elkaar, waarin Driezy en Louis als dysfunctionele horrorbroers een vredige barbecue komen verstoren met een karrenvracht aan saus, met alle gevolgen vandien. De mosterd (pun intended) werd duidelijk gehaald bij enkele klassieke horrorfilms, onder andere een recreatie van de iconische douchescène uit ‘Psycho’ komt aan bod.

Luie louis maakt dus een al bij al geslaagde solocomeback, waarin hij een loeiharde track combineert met een gezonde dosis humor en aanstekelijkheid. Wij zijn alvast benieuwd wat Louis nog voor ons in petto heeft!

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casper Cox - "Nieuw Leven" (feat. Enna, LeBlanc & Luie Louis)

Het is ongeveer een half jaar geleden dat Casper Cox met zijn debuut-ep Godvergeten naar buiten kwam, maar ‘stilzitten’ staat klaarblijkelijk niet in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casa Gaza – "On To Something"

Maak kennis met Casa Gaza, een nieuw project dat voortvloeit uit studiosessies die Rikky Rozay organiseerde met verschillende artiesten uit Antwerpen. Hij…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.