Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casper Cox – “Nieuw Leven” (feat. Enna, LeBlanc & Luie Louis)

© Coune Zeb

Het is ongeveer een half jaar geleden dat Casper Cox met zijn debuut-ep Godvergeten naar buiten kwam, maar ‘stilzitten’ staat klaarblijkelijk niet in het woordenboek van de jonge producer. In een interview met ons gaf hij toen ook al aan dat hij met zijn volgende project een andere richting uitwilde, en die belofte komt hij nu ook na. Nadat hij zich vorige keer liet inspireren door het Limburgse Haspengouw en dus ook enkel samenwerkte met artiesten uit die streek, gooit hij het nu over een andere boeg. Voor “Nieuw Leven” sloeg hij de handen in elkaar met LeBlanc, Luie Louis en Enna.

Er hangt meteen een lekker dromerige sfeer doorheen “Nieuw Leven” dankzij de marimba-achtige sample die het nummer aan elkaar bindt. Daarover krijgen we eerst een mix van Engels en Nederlands van Enna te horen, waarna het Brusselse accent van LeBlanc het overneemt. Dat zorgt ook voor een iets donkerdere toets in het geheel, waardoor de track mooi in evenwicht blijft. Even later is het dan aan Luie Louis, die de kers op de taart zet. “Nieuw Leven” doet zijn titel met andere woorden dus alle eer aan, gezien het nummer heel bevrijdend aanvoelt. Alsof je met de lentezon op je gezicht door de wolkjes vliegt. De keys van Hanne Smets (o.a. The Haunted Youth) aan het einde zetten dat gevoel nog wat extra kracht bij.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1464 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "In De Hoogte"

Vijf keer zit het opkomende raptalent Daan De Witte onder de noemer LeBlanc in de ‘hiphop 100’ van de Brusselse radiozender Bruzz….
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 15/10 @ JH 't Uilekot (Ukkel)

In Ukkel stond op 15 oktober de zoveelste selectievoorronde van Sound Track geprogrammeerd. In de kleinste zaal van het parcours gaven vier…
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 15/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.