Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casper Cox – “Nieuw Leven” (feat. Enna, LeBlanc & Luie Louis)

© Coune Zeb

Het is ongeveer een half jaar geleden dat Casper Cox met zijn debuut-ep Godvergeten naar buiten kwam, maar ‘stilzitten’ staat klaarblijkelijk niet in het woordenboek van de jonge producer. In een interview met ons gaf hij toen ook al aan dat hij met zijn volgende project een andere richting uitwilde, en die belofte komt hij nu ook na. Nadat hij zich vorige keer liet inspireren door het Limburgse Haspengouw en dus ook enkel samenwerkte met artiesten uit die streek, gooit hij het nu over een andere boeg. Voor “Nieuw Leven” sloeg hij de handen in elkaar met LeBlanc, Luie Louis en Enna.

Er hangt meteen een lekker dromerige sfeer doorheen “Nieuw Leven” dankzij de marimba-achtige sample die het nummer aan elkaar bindt. Daarover krijgen we eerst een mix van Engels en Nederlands van Enna te horen, waarna het Brusselse accent van LeBlanc het overneemt. Dat zorgt ook voor een iets donkerdere toets in het geheel, waardoor de track mooi in evenwicht blijft. Even later is het dan aan Luie Louis, die de kers op de taart zet. “Nieuw Leven” doet zijn titel met andere woorden dus alle eer aan, gezien het nummer heel bevrijdend aanvoelt. Alsof je met de lentezon op je gezicht door de wolkjes vliegt. De keys van Hanne Smets (o.a. The Haunted Youth) aan het einde zetten dat gevoel nog wat extra kracht bij.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "TWIJFEL" (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LeBlanc – “BOOS” (feat. Woebn)

‘Zie me stappen zetten in de scene, ze moeten op me letten’, zong Daan De Witte uit Schaarbeek, alias LeBlanc, eerder al…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2023!

De snelste weg naar de top als jonge band of artiest, blijft binnen de Belgische landsgrenzen nog altijd die van het winnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.