Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Petrol Girls – “I Believe Them”

Petrol Girls verbaasde in 2019 de wereld met een heerlijke plaat Cut & Stitch. 2020 is voor iedereen een vreemd jaar geweest, maar toch hebben ze op het einde een mooie afsluiter gevonden. Vandaag brengt deze feministische post-hardcore band uit Bristol een nieuw nummer uit dat ten voordele van ‘Solidarity For Silence’ bedoeld is. Die organisatie spande een rechtszaak aan tegen een individu in de muziekindustrie die zijn mosterd bij Harvey Weinstein zou gehaald hebben. Alleszins niet netjes, en Petrol Girls vraagt onze steun hier.

“I Believe Them” start met een kort statement van zangeres Ren Aldridge waarin ze uitlegt waar de opbrengst naar toe gaat. Het nummer zelf start met een snedige gitaarriff waarop de zang meteen boos van start gaat. De bas valt wat tegendraads in en maakt het plaatje weer compleet. Daarna wordt het iets melodieuzer en neemt de zang de overhand van de schreeuw. Het is toch wel deze combinatie van tegendraadse boosheid en melodie dat Petrol Girls nu ook weer sterk maakt. De tragere en uitgesponnen uitloper geeft het een emotioneel kantje met een persoonlijk kantje.

Petrol Girls blijft de gelijkheid tussen vrouw en man opzoeken en we kunnen dit enkel maar beamen. Ons eeuwig respect hebben ze al.

Bandcamp / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
AlbumsRecensies

Quicksand - Distant Populations (★★½): Minder koppen, minder rockers

Als we op de albumcover mogen afgaan, is dit het slechtste Quicksand-album. Het muzikale oordeel is niet zo dramatisch, maar wel consequent….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mud Whale - "French Roast"

Posthardcore lijkt een afgeleid genre dat stilaan uitgemolken leek te zijn. Zo nu en dan staat er dan eens een verrassende naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.