Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Botch – “One Twenty Two”

Het regent onverwachte comebacks deze zomer. Na de aankondiging van een nieuw album van The Mars Volta en de eerste tour voor Unwound in meer dan twintig jaar zijn het deze keer de pioniers van de mathcore Botch die uit het niets een nieuwe single op ons loslaten. Het viertal is voornamelijk bekend geworden met hun tweede plaat We Are The Romans uit 1999. Van hoekige gitaarriffs, donderende drums en snelle tempowisselingen hebben ze op deze plaat hun handelsmerk gemaakt. Drie jaar later volgde nog een ep, maar daarna leek het voorgoed boeken toe te zijn voor de groep uit Tacoma, Washington. Zonder enige aankondiging is Botch nu – in originele bezetting – terug van weggeweest met een nieuwe single.

Na twintig jaar is de sound van Botch nog onaangetast gebleven. “One Twenty Two” zet de voornaamste kwaliteiten van de groep in de verf in een tijdspanne van amper twee minuten. De snoeiharde bas van Brian Cook en meedogenloze vocals van Dave Verellen klinken nog als vanouds. Terwijl Tim Latona zijn drumset afranselt, krijst de gitaar van Brian Cook boven op de mix. Helaas is “One Twenty Two” niet uitgebracht als teaser voor een nieuw album, maar voor een vinyl re-issue van We Are The Romans. Of er nog meer muziek of zelfs een tour zal aankomen, is dus de vraag waarvan het antwoord vooralsnog een mysterie blijft.

We Are The Romans limited edition re-issue verschijnt op 4 november via Sargent House.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
AlbumsRecensies

Quicksand - Distant Populations (★★½): Minder koppen, minder rockers

Als we op de albumcover mogen afgaan, is dit het slechtste Quicksand-album. Het muzikale oordeel is niet zo dramatisch, maar wel consequent….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mud Whale - "French Roast"

Posthardcore lijkt een afgeleid genre dat stilaan uitgemolken leek te zijn. Zo nu en dan staat er dan eens een verrassende naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.