FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (9 november – 15 november)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Daniyel – “Lost Ones”

Daniyel is amper achttien, maar hij heeft er al een bewogen leven op zitten. Zijn ouders hadden het niet zo breed en waren nomaden, met als gevolg dat hij een deel van zijn kindertijd op straat moest doorbrengen. Muziek werd dan ook snel een houvast voor de tiener en een manier om zijn gedachten te kunnen ventileren. Daniyel is ondertussen goed omkaderd en staat op het punt om dit jaar nog een nieuwe ep uit brengen. Hiervoor moet “Lost One” ons alvast warm maken, en dat doet het ook. De tekst spoort de luisteraar aan om de mensen in je omgeving te helpen op moeilijke dagen en van het leven te genieten. De beat heeft een nostalgisch gevoel die perfect past bij de warme stemkleur van Daniyel, een topper in wording.

Wasuremono – “Big Big Smile”

Wasuremono zorgt er daadwerkelijk voor dat we na het beluisteren van hun nieuwe single “Big Big Smile” een grote glimlach niet kunnen onderdrukken. De sfeervolle pop kent heel wat rockinvloeden en straalt een nodige portie je-m’en-foutisme uit. Het is dus niet verwonderlijk dat de groep op steeds meer steun van de kritische Britse muziekpers kan rekenen, want blij worden we ook van deze release.

Jez_Ebel – “You’ll Get Over It”

Jez_Ebel is een regelrecht fenomeen in haar thuisland Noorwegen. Met haar lo-fi slaapkamerpop veroverde ze via SoundCloud in een mum van tijd de harten van de lokale muziekindustrie en van de plaatselijke jeugd. Ondertussen staan er ook al twee nummers op Spotify en begint haar muziek ook ver buiten de Noorse landgrenzen erkenning te krijgen. “You’ll Get Over It” is de volgende parel die ze deze week online gooide. Met minimalistische instrumentatie en een betoverende stem weet ze ons in een handomdraai om haar vinger te winden.

CIEL – “All My Life”

Nostalgie ten top bij CIEL. De Britten hebben een grote liefde voor nostalgische geluiden met een modern kantje en laten dat ook op hun nieuwe single “All My Life” horen. In de strofes klinken ze lichtjes weemoedig, maar in het refrein bundelt het trio alle krachten om het energieniveau op te krikken. Fijne indierock zonder al te veel tralala en met een vrouwelijke stem, daar tekenen we meestal graag voor.

Mokita – “Sleepwalking” (feat. Mike Kinsella)

Het weer wordt knusser en de nachten langer. Gelukkig zorgt Mokita samen met Mike Kinsella voor extra warmte met hun samenwerking “Sleepwalking”. De gezelligheid spat van het nummer af, dankzij de warme stem van Kinsella en de ingetogen gitaarriedel. We kruipen bij deze onder ons deken en sluiten onze ogen om het helemaal te laten bezinken.

Dansen Dansen

The Caracal Project – “Watercats”

De clubs zijn al een tijdje dicht, maar dat weerhoudt ons niet om elke week een stevig dansje te plaatsen in ons berenhol. Deze week doen we dat op het nieuwe nummer van The Caracal Project, het drum‘n’bass-project van de Franse producer Félix Burnod. Op “Watercats” bouwt hij verder op de kracht van zijn vorige tracks en dat levert andermaal een stevig nummer op.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (8 februari – 14 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (18 januari – 24 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.