Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (5 april – 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Dead Nature – “Hurricane”

Tarek Musa vormde in een vorig leven met Spring King een geweldige band. Hij verliet die om zich te focussen op zijn job als producer voor onder andere The Big Moon, Calva Louise, Circa Waves en Genghar. Nu is hij klaar om met zijn soloproject Dead Nature een debuutalbum uit te brengen. Op 25 juni verschijnt Watch Me Break Apart en met “Hurricane” krijgen we een heel leuk indie rockliedje dat zo van Spring King zou kunnen zijn. Catchy en stevig, zo hebben we het graag.

Atlas Engine – “Modern Mind”

Al sinds 2016 maakt Atlas Engine muziek, maar een grote doorbraak zat er vooralsnog niet in. Nick LaFalce uit Brooklyn liet zijn project dan ook langzaam van soloproject uitgroeien naar een volledige band en met “Modern Mind” krijgen we hun eerste single van dit jaar te horen. Het is een mix van dreampop en shoegaze waarbij een repetitieve gitaar je helemaal ondersteboven blaast. Heerlijk!

Free Throw – “Cloud Sick”

Uit Nashville zagen we deze week met Free Throw een geweldige emoband nieuwe muziek uitbrengen. Op 25 juni komt de groep met een vierde album en daaruit is “Cloud Sick” de eerste single. Het is een bewijs dat de groep eigenlijk enkel maar goeie songs uitbrengt, want we krijgen zowel kracht, intensiteit als diversiteit te horen . Meer moeten we niet hebben.

W!ZARD – “Bones”

W!ZARD komt uit Bordeaux en brengt op 4 juni een eerste ep uit via Luik Music. De Fransen zullen hiermee hoge toppen scheren want “Bones” is een heerlijke mix tussen post-hardcore en garagerock. Een beetje zoals labelgenoten als La Jungle, maar dan met nog meer noise (zie de moodswing halverwege het nummer). Stevig zonder gêne en vol intensiteit knalt de band onze playlist binnen en binnenkort ook die van jou!

GRAE – “Spinning”

Dat ze in Canada alles wat rustiger aanpakken, bewijst GRAE. De zangeres uit Toronto brengt met “Spinning” een heerlijk zacht dreampopliedje uit en wij zijn van begin tot eind betoverd. Een repetitieve gitaar en een fijn catchy refrein brengt ons helemaal in de positieve versie van dromenland. Droom je met ons mee?

DANSEN DANSEN

Alex Preston – “Love You Better”

Het is niet omdat ze in Sydney al mogen dansen, dat wij niet kunnen meegenieten. En dus brengt Alex Preston met “Love You Better” een zonnig en catchy houseliedje uit waarbij we de zomer al zo voor ons zien verschijnen. Heerlijke beats in combinatie met een simpele tekst zorgt voor een uitzinnig zwoel danslied.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dead Nature - "Rivers"

Sinds 2019 brengt de producer, mixer en songwriter Tarek Musa muziek uit onder de onheilspellende naam Dead Nature. De muzikale duizendpoot uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.