Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

John Myrtle – “Get Her Off My Mind”

Sommige artiesten hebben niet veel nodig om een blijvende indruk te maken. Zo ook John Myrtle. De Brit speelde basgitaar in heel wat bands, maar hij realiseerde zich ook al snel dat hij zich vooral als songschrijver verder ontwikkelde. Hij kocht een aantal oude instrumenten en opnametoestellen en al snel was zijn soloproject een feit. Op zijn nieuwe “Get Her Off My Mind” bewijst hij nog maar eens de stelling dat less wel degelijk more is. Met behulp van een dromerige gitaar en een catchy refrein heeft hij ons al snel mee. Wij krijgen het nummer in ieder geval niet meer uit ons hoofd!

’68 – “Bad Bite”

Het Amerikaanse punkduo van ’68 slaagt al een tijdje in wat ze doen, namelijk bijzonder explosieve muziek maken met een hoog tempo en een opzwepend gevoel. Hun nieuwste single “Bad Bite” bevat opnieuw die ingrediënten, die steeds zorgen voor een uitstekende energie. De duizelingwekkende riffs die losjes in elkaar worden gevloeid met enkele blijmoedige gitaartonen en een allemachtig staaltje drumwerk helpen daar zeker bij.

Maeve – “Manic Pixie Dream Girl”

De Kaaimaneilanden zijn voor de rijken dezer aarde een belastingparadijs, maar het overzees gebied van het Verenigd Koninkrijk is ook rijk aan creatieve geesten. Maeve groeide op in de eilanden in de Caraïben, maar inmiddels is ze woonachtig in Londen. Vanuit de wereldmetropool tovert de artieste de ene na de andere popparel uit haar mouw. “Manic Pixie Dream Girl” is een bij momenten chaotisch nummer in de stijl van Sevdaliza met heel wat verrassende wendingen en memorabele delen. De randen worden opgezocht en net dat maakt “Manic Pixie Dream Girl” tot een intense luisterbeurt!

Eades – “Former Warnings Cluster”

Vorig jaar al verscheen Eades uit Leeds op onze radar, en de band is er voorlopig nog niet van afgevallen. Met “Former Warnings Cluster” brengt de band zijn eerste muziek van het jaar uit en het is een intens postpunkliedje geworden dat ons doet denken aan bands als Sports Team. Wat heel braaf begint met gewoon wat speelse gitaren, mondt na een tijd uit in een strak en snel einde dat het volledige nummer op zijn kop zet. Dit is trouwens de eerste single die ze via Heist or Hit uitbrengen en we zijn er zeker van dat er nog veel zullen volgen als ze dit niveau aanhouden.

Will Paquin – “Now You Know”

Nog maar één nummer had Will Paquin tot op heden uitgebracht, maar het was wel meteen een schot in de roos. “Chandelier” schopte het tot een aantal grotere Spotify-afspeellijsten en creëerde wat buzz rond de Amerikaan. Haast lijkt hij niet te hebben, want op een opvolger liet hij ons een klein half jaar wachten. Vers vanuit zijn slaapkamer kregen we deze week “Now You Know”, een kort amuse-gueule dat smaakt naar meer. Het is een spontaan deuntje met toffe effectjes, dat daarenboven ook nog eens goed geschreven is. Nu weet je dus ook wie je in de gaten moet houden!

Dansen Dansen

Eli Brown – “Trouble” (feat. Talk Show)

Als je Calvin Harris en Carl Cox tot je fans mag rekenen, dan ben je serieus goed bezig! Als dj en producer heeft Eli Brown ondertussen wel zijn strepen verdiend en toch blijft de Brit muzikale grenzen verleggen. Voor zijn nieuwste nummer “Trouble” riep hij de hulp in van de Londense postpunkband Talk Show, een opmerkelijke samenwerking die wel goed weet uit te draaien. De duistere houseklanken van Eli Brown en de coolheid van Talk Show vullen elkaar op meesterlijke wijze aan en maken van “Trouble” een geweldig nummer om de dansbenen op los te schudden!

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (8 februari – 14 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.