banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Avalanches – “Interstellar Love” feat. Leon Bridges

Met al zes uitgebrachte nummers dit jaar laat The Avalanches duidelijk zien dat ze terug zijn. Bij hun laatste worp “Music Makes Me High” en “Take Care In Your Dreaming” kondigde de groep eindelijk ook aan dat hun album We Will Always Love You zal heten en dat het eraan komt op 11 december. De plaat zal vol staan met samenwerkingen want van al hun uitgebrachte nummers dit jaar, deden ze het enkel op “Music Makes Me High” op hun eentje. Voor de andere nummers kregen ze hulp van Blood Orange, Rivers Cuomo, Pink Siifu, Jamie XX, Neneh Cherry, CLYPSO, Sananda Maitreya, Vashti Bunyan, Denzel Curry, Tricky en Sampa the Great. Aan dit lijstje wordt zelfs nog een naam toegevoegd, want de Australiërs kozen ervoor om “Interstellar Love” samen te maken met niemand minder dan Leon Bridges.

Zoals we gewend zijn van The Avalanches wordt er ook in “Interstellar Love” gesampled en dan nog wel van “Eye in the Sky“, de hit uit 1982 van The Alan Parsons Project. Het nummer werd, net zoals het hele album, geïnspireerd door het verhaal van de astronoom Carl Sagan en diens vrouw Ann Druyan, van wie haar hersengolven werden opgenomen terwijl ze aan verschillende onderwerpen, waaronder verliefdheid, dacht. Deze kregen naast andere beelden, liedjes, geluiden en begroetingen een plaatsje op de Voyager Golden Record, dat de ruimte werd ingestuurd als boodschap aan buitenaardse levensvormen. Het nummer zelf klinkt dan ook heel erg spacey met de dromerige samples uit “Eye in the Sky”. Voeg hier dan de zwoele stem van Leon Bridges aan toe en je krijgt het meteen warm vanbinnen.

Volgend jaar speelt The Avalanches alvast op Best Kept Secret Festival, op een Belgische datum blijft het nog wachten.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Leon Bridges - Gold-Diggers Sound (★★★½): Modern diner van een traditioneel recept

Leon Bridges is niet meteen van plan zijn zitje aan de ronde tafel der retro-artiesten af te geven. Vanaf het begin van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cola Boyy - Prosthetic Boombox (★★★½): Is het al zomer?

Afgelopen week draaiden bekende voetballers als Cristiano Ronaldo en Manuel Locatelli Coca Cola nog een loer door doodleuk de drankflesjes van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer - "Last Train Home"

Na anderhalf jaar radiostilte is onze geliefde singer-songwriter John Clayton Mayer terug met nieuw materiaal. Vorig jaar was zijn voortreffelijk gitaarspel nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.