Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Avalanches – “Wherever You Go” feat. Jamie XX, Neneh Cherry en CLYPSO & “Reflecting Light” feat. Sananda Maitreya en Vashti Bunyan

The Avalanches, de band die bekend werd door het werken met samples, komt later dit jaar met een derde album. Hoewel er nog steeds geen titel of datum werd bekend gemaakt, kregen we toch al heel wat nieuw werk. “We Will Always Love You” met Blood Orange en “Running Red Lights” met Rivers Cuomo en Pink Siifu deden ons al watertanden en vandaag brengt de band met “Wherever You Go” feat. Jamie XX en Neneh Cherry & “Reflecting Light” feat. Sananda Maitreya en Vashti Bunyan nog twee heerlijke songs uit. Dat de plaat een sterrenline-up zal bevatten, blijkt nu al een understatement.

“Wherever You Go” is het meest aanstekelijke nummer van de twee. Dat ligt vooral aan de hulp van Jamie XX die zijn typische productie toch wat in het geheel van The Avalanches probeert te steken. Het gevolg is een erg dansbaar nummer waarbij Neneh Cherry en CLYPSO voor de vocals zorgen. Het soulvolle in combinatie met rap en zwoele electro lijkt ook dit keer perfect te werken bij The Avalanches. Het nummer mag dan wel bijna zes minuten duren, op die zes minuten gebeurt er heel wat en word je meegesleurd van een zweverig geheel richting een sensuele climax.

“Reflecting Light” mag dan wel de minder bekende features hebben, toch zijn ze meer uniek. Sananda Maitreya kan je kennen als zanger Terence Trent D’Arby, maar begin de jaren 2000 veranderde hij van naam omdat hij had gedroomd dat zijn oude naam dood was. Sindsdien scoorde de man geen hits meer, maar nu krijgt hij toch zijn moment van faam op het nummer van The Avalanches. Hetzelfde verhaal geldt voor Vashti Bunyan, de cultzangeres bracht in 1970 een debuutalbum uit dat totaal geen succes had, waardoor ze besloot om meteen te stoppen met het maken van muziek. In 2000 kwam het album opnieuw uit en nu was het wel een schot in de roos, ze bracht in 2005 en 2014 nog een album uit en nu duikt ze ook op bij “Reflecting Light”. Het nummer is erg zweverig en de vocals van zowel Maitreya als Bunyan zorgen voor een erg trippy geheel, maar wel eentje waarvan je niet genoeg kan krijgen.

Volgend jaar speelt The Avalanches alvast op Best Kept Secret Festival, op een Belgische datum blijft het nog wachten.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cola Boyy - Prosthetic Boombox (★★★½): Is het al zomer?

Afgelopen week draaiden bekende voetballers als Cristiano Ronaldo en Manuel Locatelli Coca Cola nog een loer door doodleuk de drankflesjes van de…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.