Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Avalanches feat. Blood Orange – “We Will Always Love You”

Op nieuwe muziek van The Avalanches moesten we deze keer gelukkig geen vijftien jaar wachten, want later dit jaar verschijnt eindelijk de opvolger van Wildflower uit 2016. De Australische groep werd rond de eeuwwisseling heel populair dankzij hun fenomenaal debuut Since I Left You, zonder twijfel een van de beste Australische platen ooit gemaakt. Rond hun nieuwe plaat hangt nog een klein mysterie, maar de band verklapte wel al dat het zal gaan over een trip van duister en licht, het leven na de dood en over de transcendente aard van muziek. De aftrap maakt vandaag “We Will Always Love You”, waarvoor ze de hulp kregen van Blood Orange.

“We Will Always Loves You” is een samenwerking geworden waarvan we nooit hadden verwacht dat we ze nodig hadden, maar waar we nu niet genoeg van kunnen krijgen. Op de ambient-beat van The Avalanches past de soulvolle stem van Blood Orange natuurlijk ook heel goed op. Dat ambient gegeven zorgt ook voor een zweverige noot, die ons even meeneemt op een heerlijke trip. Het nummer bloeit langzaam aan open, al is het einde toch redelijk abrupt naar onze smaak. Benieuwd naar wat The Avalanches nog hebben uitgespookt de afgelopen jaren, want “We Will Always Love You” is al een schot in de roos!

Op zondag 14 juni speelt The Avalanches op Best Kept Secret in Nederland.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1422 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet - "Bound" (feat. Blood Orange)

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: Wet gaat een nieuw album uitbrengen. Hun laatste langspeler is alweer van 2018 geleden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TURNSTILE - "ALIEN LOVE CALL" (feat. Blood Orange)

We hebben even op de terugkeer van TURNSTILE moeten wachten, maar de laatste maanden waren ze overal te vinden. Er was de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cola Boyy - Prosthetic Boombox (★★★½): Is het al zomer?

Afgelopen week draaiden bekende voetballers als Cristiano Ronaldo en Manuel Locatelli Coca Cola nog een loer door doodleuk de drankflesjes van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.