Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Avalanches feat. Blood Orange – “We Will Always Love You”

Op nieuwe muziek van The Avalanches moesten we deze keer gelukkig geen vijftien jaar wachten, want later dit jaar verschijnt eindelijk de opvolger van Wildflower uit 2016. De Australische groep werd rond de eeuwwisseling heel populair dankzij hun fenomenaal debuut Since I Left You, zonder twijfel een van de beste Australische platen ooit gemaakt. Rond hun nieuwe plaat hangt nog een klein mysterie, maar de band verklapte wel al dat het zal gaan over een trip van duister en licht, het leven na de dood en over de transcendente aard van muziek. De aftrap maakt vandaag “We Will Always Love You”, waarvoor ze de hulp kregen van Blood Orange.

“We Will Always Loves You” is een samenwerking geworden waarvan we nooit hadden verwacht dat we ze nodig hadden, maar waar we nu niet genoeg van kunnen krijgen. Op de ambient-beat van The Avalanches past de soulvolle stem van Blood Orange natuurlijk ook heel goed op. Dat ambient gegeven zorgt ook voor een zweverige noot, die ons even meeneemt op een heerlijke trip. Het nummer bloeit langzaam aan open, al is het einde toch redelijk abrupt naar onze smaak. Benieuwd naar wat The Avalanches nog hebben uitgespookt de afgelopen jaren, want “We Will Always Love You” is al een schot in de roos!

Op zondag 14 juni speelt The Avalanches op Best Kept Secret in Nederland.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1811 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - "Perfect"

Als we al zouden kunnen bepalen wat een ‘normaal’ parcours is als artiest, dan valt Freya Ridings daar zeker niet onder. Haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - “Can I Jump?”

Het is reeds van 2019 geleden dat de Britse singer-songwriter Freya Ridings doorbrak met haar debuut-ep You Mean The World To Me,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Orange - "Jesus Freak Lighter"

Dev Hynes deed het de laatste jaren wat rustiger aan. Op wat remixes en gastbijdrages na moest je het sinds 2020 zonder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.