Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Avalanches – “Music Makes Me High” & “Take Care In Your Dreaming” (feat. Denzel Curry, Tricky & Sampa the Great)

The Avalanches zijn weer terug, nadat de groep hun fans zestien jaar liet wachten op het vervolg van Since I Left You, moeten we nu maar vier jaar wachten op het vervolg van Wildflower. Het album zal We Will Always Love You heten en komt eraan op 11 december. De langspeler zal niet minder dan 25 nummers lang zijn, waarvan we eerder dit jaar al “We Will Always Love You” met Blood Orange, “Running Red Lights” met Rivers Cuomo en Pink Siifu, “Wherever You Go” met Jamie XX, Neneh Cherry en CLYPSO en “Reflecting Light” met Sananda Maitreya en Vashti Bunyan te horen kregen. Een heel waslijstje aan namen dus en daar lijkt maar geen einde aan te komen, want op “Take Care In Your Dreaming” mochten ook Denzel Curry, Tricky en Sampa the Great een bezoekje brengen aan de studio van onze samplemeesters.

Op “Music Makes Me High” krijgen we dus het eerste nummer van hun nieuw album te horen waarop we enkel de hand van The Avalanches horen. Openen doet het nummer meteen met een aanstekelijke housebeat waarvoor ze de mosterd gingen halen bij het vroegere werk van Basement Jaxx. Natuurlijk wordt er ook volop in gesampled, zo worden Salty Miller en Devoted Soul beide in de mixer gegooid. Hoewel we het einde van de zomer naderen, kan “Music Makes Me High” met de zonnige trompetten en geluiden uit het publiek zeker en vast doorgaan voor nazomerhit van het jaar.

Voor “Take Care In Your Dreaming” werd maar weer eens een sterrenensemble samengesteld met Denzel Curry, Tricky (die onlangs nog zijn nieuwe plaat uitbracht) en Sampa The Great. Het nummer is veel minder dansbaar dan “Music Makes Me High”, maar zit ook weer vol interessante samples zoals het geluid van sirenes of een overvliegende helikopter. De stemmen van Tricky en Sampa zorgen voor de donkere toon die versterkt wordt door een stevige bas. Op die mix van bassen en helikoptergeluiden mag Denzel dan weer doen waar hij het best in is, namelijk harde bars spitten.

The Avalanches laten met deze twee nummers zien dat hun muziek niet in een hokje te duwen valt. De house van “Music Makes Me High” en de trap op “Take Care In Your Dreaming” laten ons al watertandend uitkijken naar 11 december, wanneer het derde album van de groep in de rekken ligt. Volgend jaar speelt The Avalanches alvast op Best Kept Secret Festival, op een Belgische datum blijft het nog wachten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
LiveRecensies

Tricky @ Ancienne Belgique (AB): Marta, buik en honger naar meer

Wie Tricky zegt, die zegt natuurlijk ook Massive Attack en triphop. Ooit maakte de artiest deel uit van die legendarische groep, maar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.