Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Avalanches – “Running Red Lights” ft. Rivers Cuomo & Pink Siifu

De samplekoningen van de wereld zijn terug met een nieuw album, dat volgt na Wildflower in 2016, iets sneller dus al dan hun debuut in 2000 en dat moet natuurlijk ook gepaard gaan met enkele nieuwe singles. Zo kregen we enkele weken terug de heropstanding in de vorm van “We Will Always Love You” samen met Blood Orange, en nu volgt “Running Red Lights”. Daarop wordt de band bijgestaan door Rivers Cuomo, bekend van Weezer, en rapper Pink Siifu. Een datum voor het album is er nog niet, maar het lijkt een boeiende te plaat te worden.

“Running Red Lights” is een smooth soulpopliedje geworden. Geen dansbare beats zoals we op de vorige plaat te horen kregen, maar wel een gezellig sfeertje. De herkenbare stem van Cuomo zorgt voor een zomers gevoel terwijl Pink Siifu na een drietal minuten met zijn unieke rapstijl voor een stijlbreuk zorgt in het nummer. De lyrics die hij rapt, zijn er van het Purple Mountains nummer “Darkness And Cold”. Meteen een mooie ode aan de vorig jaar overleden David Berman. Dat er over Californië gezongen dient te worden, kan niet anders wanneer er iemand als Rivers Cuomo wordt uitgenodigd en zo eindigt de song dan ook. ‘California life is alright with me’, zingt hij en wij kunnen dat alleen maar beamen.

Zoals we dat ondertussen al gewoon zijn van The Avalanches is ook de clip weer een heuse film om bij in gedachten te verzinken. Het totaalplaatje moet er altijd zijn. Veel gebeurt er dus niet in de song, maar dat het zomers chill klinkt, blijkt een understatement.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3514 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Talent - "End of Me" (feat. Rivers Cuomo)

Billy Talent die samen met Rivers Cuomo van Weezer een nummer opneemt, dat kan niet anders dan goed zijn, toch? De Canadese…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cola Boyy - Prosthetic Boombox (★★★½): Is het al zomer?

Afgelopen week draaiden bekende voetballers als Cristiano Ronaldo en Manuel Locatelli Coca Cola nog een loer door doodleuk de drankflesjes van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.