banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “Black Rain”

© CPU – Kris Kellens

De Canadese Rhye heeft inmiddels al duidelijk zijn stempel gedrukt op het alternatieve muzieklandschap. Vanaf het prille begin wist Mike Milosh ons al te overtuigen met zijn prachtige falsetstem die een prachtig dekentje legt over de r&b-beats. Inmiddels kregen we ook goed nieuws, want begin 2021 verschijnt de opvolger van Spirit, getiteld Home. Nu we allemaal weer (gezellig) thuis zitten, biedt hij alvast wat soelaas met zijn jongste single “Black Rain”.

Een stevige beat zet het nummer in, waarna we al gauw de wondere wereld van Rhye betreden en dat is een plek waar we maar al te graag vertoeven. “Black Rain” past naadloos in zijn repertoire en verschilt misschien net niet genoeg van de songs die op Woman en Blood stonden. Mogelijk is dat evenwel de kracht, want Rhye is meer dan de som van de delen. Het zijn vooral alle kleine geluidjes die ervoor zorgen dat onze aandacht volledig bij de muziek blijft, terwijl we stiekem ook wel genieten van de trance. Muzikaal gezien wordt er op “Black Rain” wel heel wat meer uitgepakt dan op het zachte “Beautiful“. Waar we toen rustig voortkabbelden op de rivier, komen we nu in onrustiger water terecht en daar zit die zwarte regen ongetwijfeld voor iets tussen. Dat belooft alvast veel goeds voor die nieuwe plaat.

Op 22 januari verschijnt Home, het inmiddels vierde album van Rhye. Het concert in het Koninklijk Circus is uitgesteld naar 24 april 2021.

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Rhye - Home (★★★½): Een perfecte synthese

Rhye heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geprofileerd als hofleverancier van zwoele r&b-beats, begeleid door zijn betoverende stem. De muziek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye - "Come In Closer"

Deze maand verschijnt het vierde album van Rhye, getiteld Home. In de voorbije maanden werden we klaargestoomd voor de nieuwe plaat en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye - "Helpless"

De Canadese Rhye is al jaren niet meer weg te denken uit het alternatieve muzieklandschap. Debuutalbum Woman deed ons in 2013 al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.