Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “Beautiful”

Het samenbrengen van een hoop strijkers, r&b beats en een falsetto stem staat ongetwijfeld gelijk aan het Canadese Rhye. Sinds 2013 is Rhye dankzij zijn debuutalbum Woman niet meer weg te denken uit de alternatieve muziekscene. Met zijn typische stemgeluid sprong hij met singles als “The Fall” en “Open” meteen, letterlijk, boven iedereen uit. In 2018 deed hij dat opnieuw met Blood en ook een jaar later bracht hij Spirit uit. Op die laatste was ook een samenwerking te horen met pianovirtuoos Ólafur Arnalds. In 2020 is hij er opnieuw met een nieuwe track “Beautiful”.

Op zijn ep Spirit wist Rhye ons maar weinig te boeien. Met zijn nieuwe nummer “Beautiful” daarentegen heeft hij vanaf de eerste seconde al meteen onze aandacht. De intro is zwoeler dan ooit en hij laat de bassen een vrije loop gaan. Ook de synths en strijkers sluiten perfect aan op de beat. Toch verzwakt onze aandacht naarmate het nummer vordert. Dit is merendeels te wijten aan het repetitieve karakter waardoor we in een trance komen waar we maar moeilijk uit geraken. Wij zijn alvast benieuwd naar wat Rhye in 2020 nog voor ons in petto heeft.

Facebook / Instagram / Website

8 mei 2020

About Author

Katrijn Vermoesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief