Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “A Quiet Voice”

© CPU – Fleur De Backer

Nadat Rhye begin 2021 het album Home dropte, was het even wachten op nieuwe muziek. Touren zat er daarentegen wel nog in, zo passeerde hij vorig jaar in het Koninklijk Circus. De afgelopen twee jaar was het dan ook een woelige periode voor de Canadees, zijn ex-vrouw diende namelijk klacht tegen hem in voor misbruik, maar liet die vorig jaar uiteindelijk vallen. De muzikant lijkt zich nu terug te kunnen focussen op nieuwe muziek, want hij kondigde zijn ep Passing aan. Bij zo’n aankondiging hoort natuurlijk een single en die krijgen we in de vorm van “A Quiet Voice”

Rhye vermeldde op sociale media dat zijn aankomende ep heel persoonlijk is, wat ook al te merken is op “A Quiet Voice”. Hij zingt over een persoon waar hij van hield op een zachte en fragiele manier. We horen een piano en gitaargetokkel dat ons doet denken aan het getik van een klok, alsof de tijd aan hem voorbijgaat. Naarmate het lied vordert, komen er meer instrumenten bij, maar de focus blijft op die piano liggen die af en toe voor een onheilspellend gevoel zorgt. We krijgen dan ook de indruk dat de relatie waarover de Canadees zingt geen goede was, misschien een verwijzing naar zijn ex-vrouw? Hoe dan ook is “A Quiet Voice” een mooie single waarin Rhye zich op een breekbare manier blootstelt.

Passing komt uit op 10 maart.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rhye @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Androgyne engelenstem in het duister

Zoals het geval was bij vele optredens, werd ons geduld ook bij dat van Rhye in het Koninklijk Circus op de proef…
AlbumsRecensies

Rhye - Home (★★★½): Een perfecte synthese

Rhye heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geprofileerd als hofleverancier van zwoele r&b-beats, begeleid door zijn betoverende stem. De muziek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye - "Come In Closer"

Deze maand verschijnt het vierde album van Rhye, getiteld Home. In de voorbije maanden werden we klaargestoomd voor de nieuwe plaat en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.