Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party – “Really OK on My Own”

We maken er bij Dansende Beren geen geheim van dat we fan zijn van Coach Party. Het Britse poprockcollectief wist ons al met hun debuutsingle te overtuigen en is daar eigenlijk nadien nooit meer mee gestopt. Enkele maanden geleden werden al die leuke singles nog gebundeld op de debuut-ep Party Food, maar van een pauze is er helemaal geen sprake. Nu het coronavirus heerst over de wereld is het voor jonge bands natuurlijk nog moeilijker om door te breken, zeker nu er weer een streep werd getrokken door concerten. Het viertal besloot dus om ons gewoon te blijven verwennen met goede singles. Vorige maand was dat nog in de vorm van “Can’t Talk, Won’t”, en vandaag is Coach Party alweer terug met een vervolg.

Het gloednieuwe “Really OK on My Own” klinkt niet zo overweldigend en verschroeiend als vorig materiaal, maar ligt wel gewoon in de lijn van wat de Britten ons al voorschotelden. Het nummer begint opvallend rustig, maar de donkere gitaren en de onheilspellende zang voorspellen ergens al wel een ontploffinkje. Het duurt even, maar na een kleine minuut schiet het volume plots de lucht in. Een vloedgolf aan gitaren en drums overspoelt ons, maar ebt dan weer weg. Het is een komen en gaan van harder materiaal, waardoor we “Really OK on My Own” zelfs kunnen classificeren als een van de rustigste nummers van de Britten. Toch bevat de single opnieuw alle ingrediënten om een onderdeel te zijn van de volgende grote stap van de band. Zeker nu het artwork van de nieuwe singles weer in dezelfde lijn ligt, lijkt een volgende ep (of zelfs een album) aan de orde.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

680 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Everybody Hates Me"

In 2020 verdronken we haast in singles van Coach Party. Niet dat we dat erg vonden, want het Britse poprockcollectief is een…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Can't Talk, Won't"

Voor wie Coach Party nog niet kent: het viertal is een van de leukste glitterrockbands die we afgelopen jaar ontdekten. Rechtstreeks uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.