Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party – “Can’t Talk, Won’t”

Voor wie Coach Party nog niet kent: het viertal is een van de leukste glitterrockbands die we afgelopen jaar ontdekten. Rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk vuren ze stevige gitaren op ons af, met een poppy en soms zelfs funky twist erin en die combinatie slaat aan. Na hun debuutsingle stonden ze al onder contract bij Chess Club Records – met onder andere Jungle en Alfie Templeman – en sindsdien ging het snel. Er volgden een handvol singles, die dan deze zomer leidden tot Party FoodNa een druk jaartje even uitblazen, denken we dan. Nee hoor! Coach Party is alweer terug van nooit weggeweest. Ondanks (of net dankzij) dat het nieuwe “Can’t Talk, Won’t” nog maar het zevende nummer is dat de Britten op de wereld loslaten, voel je dat ze er nog maar eens op vooruit zijn gegaan.

Coach Party is er zelfs zo hard op vooruit gegaan, dat we “Can’t Talk, Won’t” misschien wel tot hun beste werk tot nog toe kunnen dopen. Met een stevig tempo en een elektrische gitaar grijpt het viertal ons meteen bij de keel, waarna de frontvrouw voor een mysterieuze touch zorgt. De band klinkt misschien niet zo hard als anders, maar toch gaat het er niet rustig aan toe. Het tempo wordt de hoogte in gejaagd en de gitaren klinken steeds lekkerder. Na een tijdje slaat de sfeer om en klinkt het allemaal een tikkeltje furieuzer. Het zingen wordt plots schreeuwen en ook de instrumenten gaan een pak harder klinken. Wat een band is Coach Party toch! Deze Britten gaan het in de nabije toekomst ongetwijfeld maken en daar zit deze single voor iets tussen!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "FLAG (Feel Like a Girl)"

Er zijn genoeg levende bewijzen die aantonen dat het niet simpel is om door te breken als band in het Verenigd Koninkrijk,…
AlbumsRecensies

Coach Party - After Party (★★★★): Euforische energie-explosies vol zelfmedelijden en vastberadenheid

Het is ondertussen dik anderhalf jaar geleden dat we kennismaakten met Coach Party; een viertal, bestaande uit twee vrouwen en twee mannen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Everybody Hates Me"

In 2020 verdronken we haast in singles van Coach Party. Niet dat we dat erg vonden, want het Britse poprockcollectief is een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.