Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ – “Kom Je Ontvoeren Vannacht” (feat. Steven H)

Al meer dan tachtig jaar leeft er aan de noordelijke zijde van de taalgrens slechts één echte keizer van het Vlaamse lied: Will Tura. Ongenaakbaar stond hij jarenlang aan de top van de voedselketen, maar sinds vorig jaar tuurt het gevaar om de hoek. Plots was daar een nieuwe brenger van het Nederlandstalige levenslied, die Tura tot op vandaag het vuur aan de schenen legt. Met een kaal hoofd, glinsterend in de schijnwerpers, stond daar plots de bekendste snor die ons land op muzikaal vlak te bieden heeft: Willy Organ. Op een dik jaar tijd hielp muziekliefhebbend Vlaanderen de man zoeken naar zichzelf tot diep in de ravijn – en wie zoekt, die vindt, met het amusante Jonge Plant als beloning. Sindsdien veroverde Simon Platteau in sneltempo het Nederlandstalige grondgebied, met een acrobatische vlucht door Vooruit als slotakkoord.

Nadat engel Willy bijna exact een maand geleden ten hemelen steeg, daalt hij vandaag terug op ons neer met nieuwe muziek. ‘Wat een fantastisch nieuws’, horen we u dan al denken, maar er is meer. De keizer in spe bundelde voor het eerst zijn krachten met Steven H. Die man blies ons in 2012 al omver tijdens zijn deelname aan Belgium’s Got Talent, maar is nog lang niet uitgezongen. Zoveel goed nieuws, waar zit dat addertje? Wel, “Kom Je Ontvoeren Vannacht” heeft een donker kantje, aangezien er vaak de verwijzing wordt gemaakt naar ontvoeringen van onder meer Anthony De Clerck en de collectie Vanden Boeynants.

Het nieuwste exemplaar van Organ komt mysterieus op gang met een baslijn die uit een oude detectivefilm kan komen. Dan zetten een elektronisch bewerkte Willy en wat violen het nummer verder. ‘‘s Ochtends kocht ik een hamer en ging achter jou aan / ‘s Avonds in jouw kamer zei ik wat ik beter nooit had gedaan’, wordt ons op een kille manier verteld. Halloween staat voor de deur en we zullen het geweten hebben. Steven H neemt de boel dan over en rapt in zijn heerlijk West-Vlaamse accent over losgeld en het gelag betalen. Uiteindelijk slaan de twee de handen in elkaar en raden ze ons allebei af om iemand te ontvoeren. ‘Doet da nie, doet da nie’ galmt met een echo van die mysterieuze violen de donkere mist in. Geen nieuw feestnummer dus van Willy Organ, maar eentje dat je met beide voeten op de grond zet. Wij onthouden vooral dat we de charmezanger vandaag eens van een andere kant hebben gehoord en vooral dat je als ontvoerder altijd de sigaar bent.

Willy Organ: Facebook / Instagram

Steven H: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ - "Eindeloos Nabij"

Er zijn weinig manieren om de mooiste dagen van het jaar nog wat meer op te smukken, maar Willy Organ doet toch…
LiveRecensies

Sophie Straat @ De Casino: Zangeres met een naam

Terwijl de rechts-populistische Geert Wilders de Tweede Kamerverkiezingen domineerde, blijft Sophie Straat zelfverzekerd op de barricades staan. In plaats van maatschappelijke problemen…
LiveRecensies

Backyard Festival 2023: Muzikale hittegolf

September wordt in de muziekwereld traditioneel gezien als de overgangsmaand tussen het buiten- en het binnenprogramma. De poppodiums openen weer hun deuren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.