Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DOMS – “Destruct”

Verwacht geen verfijnde gitaarakkoorden met een warme baslijn en rustige percussie, want DOMS geeft je met hun nieuwe single “Destruct” een ruwe representatie van het genre punkrock. De drieledige muziekgroep uit Phoenix, Arizona is al een paar jaar actief en heeft reeds enkele singles en een ep op zijn naam staan, maar met “Destruct” overtreffen ze zichzelf.

De single brengt je naar ruige, vervallen stadsstraten op een grauwe regendag. Dat doet de groep aan de hand van een hard nummer waarin het samenspel van vervormde gitaar, lage bas en zware drum een agressie uitstraalt die je nauwelijks terugvindt in hedendaagse muziek. De zang, die verrijkt is met een galmeffect, versterkt dat gevoel alleen maar. Hun vorige single “Green Fuz” had wat weg van psychedelische rock, terwijl “Destruct” meer de kant opgaat van punkrock, met invloeden zoals Killing Joke, The Clash en The Sex Pistols. DOMS heeft nog niet al te veel luisteraars op Spotify, maar met “Destruct” knallen ze wel beloftevol voort.

Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females - "Brass Bell"

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "HeartLESS"

De Britse rockgroep You Me At Six heeft met het afgelopen jaar een drukke periode achter de rug. Het vijftal ging op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.