banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DOMS – “Destruct”

Verwacht geen verfijnde gitaarakkoorden met een warme baslijn en rustige percussie, want DOMS geeft je met hun nieuwe single “Destruct” een ruwe representatie van het genre punkrock. De drieledige muziekgroep uit Phoenix, Arizona is al een paar jaar actief en heeft reeds enkele singles en een ep op zijn naam staan, maar met “Destruct” overtreffen ze zichzelf.

De single brengt je naar ruige, vervallen stadsstraten op een grauwe regendag. Dat doet de groep aan de hand van een hard nummer waarin het samenspel van vervormde gitaar, lage bas en zware drum een agressie uitstraalt die je nauwelijks terugvindt in hedendaagse muziek. De zang, die verrijkt is met een galmeffect, versterkt dat gevoel alleen maar. Hun vorige single “Green Fuz” had wat weg van psychedelische rock, terwijl “Destruct” meer de kant opgaat van punkrock, met invloeden zoals Killing Joke, The Clash en The Sex Pistols. DOMS heeft nog niet al te veel luisteraars op Spotify, maar met “Destruct” knallen ze wel beloftevol voort.

Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Linda Lindas – “Nino”

The Linda Lindas gingen eerder dit jaar viraal met hun video voor “Racist, Sexist Boy” waarin ze midden in de bibliotheek van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PEAKS! - "Black Guns / White Drugs"

PEAKS! is een Italiaanse alternatieve rockband, die intussen vanuit London aan hun carrière timmert. November 2020 bracht het duo zijn debuutsingle “Blackout”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.