Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single M. T. Hadley – “Suddenly”

Om maar gewoon in de eerste zin de voor de hand liggende woordgrap te maken: de terugkeer van M. T. Hadley komt best plots. Tot eerder deze week waren de socialemediakanalen van de Britse liedschrijver namelijk stil als vanouds. Martin Hadley, zoals hij echt heet—de T is slechts een pseudoniem, strategisch geplaatst om een beeld van een majestueuze berg te evoceren—blijkt naast zijn muziek een man van weinig woorden. “Janet”, een wondermooie ode aan zijn overleden moeder, leek in 2016 uit het niets te komen, en het werd op termijn met de steun van Frank Ocean zijn voorzichtige doorbraak.

Pas eind vorig jaar verscheen uiteindelijk een eerste album, het korte maar indrukwekkende Empty. We waren niet geheel verrast toen we vervolgens ook zijn naam herkenden in de lijst van bijdragers aan Miss Universe, de debuutplaat van Nilüfer Yanya die ons totaal overdonderde. Het gebeurt niet vaak dat een ogenschijnlijke nieuwkomer in de muziekwereld klinkt alsof hij al een decennium ervaring en een kwartet sterke platen achter de rug heeft, maar Hadley doet het met zijn subtiele, doordachte elektronica allemaal moeiteloos lijken. Het is dan ook fijn om te zien dat aan zijn volgende verzameling nummers, een ep getiteld There Isn’t a Window That I Won’t Look Out Of, geen broedperiode van drie jaar vooraf hoeft te gaan.

Eerste single “Suddenly” blijkt meteen ook heel anders te klinken. De grote afwezige is de elektronische instrumentatie; synths zijn vervangen door piano, bas en strijkers, terwijl slagwerk volledig ontbreekt. De ontstane sfeer doet ons denken aan Tranquility Base Hotel & Casino als Alex Turner zijn flamboyante persona in de kast had gelaten. Het is wat wennen, gezien de beats in eerder werk een mooi tegenwicht boden voor de emotionele teksten, maar na een aantal luisterbeurten zijn we evenzeer van het nummer gaan houden. De instrumentatie biedt het perfecte bed voor Hadley om in weg te dromen, een activiteit waar we na het schrijven van dit artikel overigens maar al te graag aan deelnemen.

“Suddenly” belooft voor There Isn’t a Window That I Won’t Look Out Of vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje. Op 12 november kunnen we meer ontdekken.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

M. T. Hadley – There Isn’t a Window I Won’t Look Out Of (★★★½): Traditioneel zoethoudertje

M. T. Hadley hult zich in mysterie, maar we zouden hem graag beter leren kennen. De man dook vorig jaar uit het…
FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2019

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.