AlbumsRecensies

Patches – Hot Enough (★★★★): Uitdaging en verleiding

Patches

Lotte Lauwers heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Voor haar gloednieuwe project Patches werkt ze samen met producer Aram Santy en fotografe Leen Hoogmartens om zo een sensuele droom te creëren. In hun winterslaapsessie werd het al spannend en de eerste singles trokken alvast onze aandacht. Vandaag wordt een eerste ep op ons losgelaten.

Het veelzeggend zinnetje ‘I can get creative with you’ bijt de spits af en zet meteen de juiste toon voor wat nog komen zal. Het spannende “Hot Enough” werd al eerder door ons beloond met mooie woorden en we houden ons vast aan dat standpunt. Lauwers’ karaktervolle stem schittert in de hoofdrol. Door de ruimte in het arrangement worden de lagen vocals extra in de verf gezet, maar ook op harmonisch vlak blijft het interessant. De spanning wordt hooggehouden door de afwisseling tussen sussende akkoorden, dissonantie en boeiende ritmes. Een volgend goed voorbeeld hiervan is “Ex”: het begint eerder droevig om in het refrein maar al te snel te keren naar een exotische sfeer. In contrast met de zachte elektronica en de toffe synthbas houdt een weemoedige cello de donkere, smaakvolle melancholie erin.

Hoewel er meningsverschillen zijn, ontging het Lauwers niet dat het vrouwenleven niet enkel rozengeur en maneschijn is. Zo bezingt ze onder andere in het groovie “Adults” haar confronterende bevindingen. We horen opnieuw spanning en gewaagdheid, maar evenzeer verdoken onzekerheid en zelfs opgekropte frustratie. Verschillende facetten van hetzelfde vrouwelijke bestaan. Geen rozen zonder doornen.

Aanvullend op deze prikkelbare muziek horen pikante visuals. Het esthetisch aspect speelt duidelijk een belangrijke rol in dit project. Singles “Hot Enough” en “Bye Bye Bye” werden dan ook alvast voorzien van een mooie en avontuurlijke videoclip. Daarnaast stelde fotografe Leen Hoogmartens samen met Lauwers een gewaagd fotoboek samen. Sommigen noemen het uitdagend, anderen noemen het vulgair; de lijn is dun en verboden fruit smaakt het zoetst. Laten we vooral zeggen dat het allemaal voor interpretatie vatbaar is.

“And Then” vormt een duister intermezzo à la Silence of the Lambs, dat vlekkeloos overvloeit naar het breekbare “Bye Bye Bye”. Hoewel de tristesse ervan afdruipt, zit er toch heel wat kracht in dit nummer. Het gebroken hart wordt met trots gepresenteerd en dringt regelrecht binnen. We horen nog het gekraak van de pianopedaal die wordt losgelaten en in een waas is het allemaal voorbij.

Patches daagt uit en verleidt. In zijn krachtige muziek met een melodramatische toets waar de temperaturen hoog oplopen horen we een gedurfde visie, maar vooral een brandend verlangen naar affiniteit, begrip en bevestiging. De donkere, haast onheilspellende muziek spreekt tot onze verbeelding en we zijn benieuwd wat dat live met zich mee zal brengen.

Op 23 oktober speelt Patches haar ep-releaseshow in Broei (Gent).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Patches - "Bye Bye Bye"

Het gloednieuwe Patches – alter ego van Lotte Lauwers – wist met slechts twee innemende singles al onze aandacht te trekken. In…
LiveRecensies

SUMI & Patches @ Museum M (Inuit Exit): Onbekend Belgisch talent op een prachtige locatie

Concerten komen stilletjes aan, in hun eigen vorm, terug op gang en dan is Inuit er als de kippen bij om Leuvenaars…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Patches - "Silver Foxes"

We hebben al een warme week achter de rug, maar vandaag gaat het kwik nog wat meer de hoogte in. Dat heeft…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.