Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Patches – “Hot Enough”

Leen Hoogmartens

De Belgische Lotte Lauwers is het gezicht achter het gloednieuwe Patches. De debuutsingle werd al lange tijd geteased op haar sociale media, waarop ze overigens al aardig wat volgers wist te vergaren. Vandaag is het dan eindelijk zover en ziet “Hot Enough” het levenslicht, al raden we deze eerder aan in een setting met gedimd licht, wanneer de avond valt of ver daarna.

Patches lijkt een muzikale reprise van ’50 Shades of Grey’ tot leven gebracht te hebben. Het thema seks en alles daarrond ligt er vingerdik op. De talrijke zwoele elementen strijden met de elektriciteit die in de lucht hangt om een plaatsje op de voorgrond. Patches besluit dan maar om beide aspecten tegelijkertijd uit te spelen in klank, tekst en clip. Toch had iets subtieler ‘muziek maken om de muziek’ haar nog net dat ietsje meer gesierd. Ze bewijst namelijk nu al dat haar muziek een heerlijk bevreemdende eigenheid kent, en daar kan je het ook perfect mee doen. Het staat echter als een paal boven water (ja, ongepast spreekwoord misschien) dat “Hot Enough” een intrigerend spel is dat velen zal bekoren.

Patches heeft naast deze eerste studiorelease nog wat ander materiaal achter de hand, dat we alvast in een liveversie zullen kunnen proeven op 21 maart op Overlast #6 in Antwerpen en op 11 april in het Gentse Café De Loge.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Patches - Hot Enough (★★★★): Uitdaging en verleiding

Lotte Lauwers heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Voor haar gloednieuwe project Patches werkt ze samen met producer Aram Santy en fotografe…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Patches - "Bye Bye Bye"

Het gloednieuwe Patches – alter ego van Lotte Lauwers – wist met slechts twee innemende singles al onze aandacht te trekken. In…
LiveRecensies

SUMI & Patches @ Museum M (Inuit Exit): Onbekend Belgisch talent op een prachtige locatie

Concerten komen stilletjes aan, in hun eigen vorm, terug op gang en dan is Inuit er als de kippen bij om Leuvenaars…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.