Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Patches – “Hot Enough”

Leen Hoogmartens

De Belgische Lotte Lauwers is het gezicht achter het gloednieuwe Patches. De debuutsingle werd al lange tijd geteased op haar sociale media, waarop ze overigens al aardig wat volgers wist te vergaren. Vandaag is het dan eindelijk zover en ziet “Hot Enough” het levenslicht, al raden we deze eerder aan in een setting met gedimd licht, wanneer de avond valt of ver daarna.

Patches lijkt een muzikale reprise van ’50 Shades of Grey’ tot leven gebracht te hebben. Het thema seks en alles daarrond ligt er vingerdik op. De talrijke zwoele elementen strijden met de elektriciteit die in de lucht hangt om een plaatsje op de voorgrond. Patches besluit dan maar om beide aspecten tegelijkertijd uit te spelen in klank, tekst en clip. Toch had iets subtieler ‘muziek maken om de muziek’ haar nog net dat ietsje meer gesierd. Ze bewijst namelijk nu al dat haar muziek een heerlijk bevreemdende eigenheid kent, en daar kan je het ook perfect mee doen. Het staat echter als een paal boven water (ja, ongepast spreekwoord misschien) dat “Hot Enough” een intrigerend spel is dat velen zal bekoren.

Patches heeft naast deze eerste studiorelease nog wat ander materiaal achter de hand, dat we alvast in een liveversie zullen kunnen proeven op 21 maart op Overlast #6 in Antwerpen en op 11 april in het Gentse Café De Loge.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Het Depot: Welkom in koortsdromenland

Wow, kijk eens aan! Het is alweer bijna half maart, wat betekent dat het exact 105 dagen geleden is dat we Sylvie…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Patches

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Oost-Vlaanderen @ Kunstencentrum Vooruit (Oost-Vlaanderen)

In Oost-Vlaanderen verzamelde het beste van het beste uit de voorrondes zich in de cultuurtempel van cultuurhoofdstad Gent. Onze honger naar talent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.