Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy – “PAPA ZG”

© CPU – Bert Savels

De Zwangere Guy Industrie draait nu écht op volle toeren in aanloop naar zijn nieuwe album. ZG’s teller stond al op zeven singles met als laatste uitspatting “Achter Ramen”, een samenwerking met de Nederlandse zangeres en spoken word artiest S10. Brussels tweede burgervader klokt nu dus af op acht tracks, waarvan er drie een plekje krijgen op BRUTXXL dat uitkomt op 30 oktober. “1 UIT DE 1000” en 101 BARZ freestyle “ROTJOCH” krijgen nu dus gezelschap van Goriks nieuwste single “PAPA ZG”.

Net als op “1 UIT DE 1000” worden er op deze single niet één, maar twee middelvingers opgestoken naar alles en iedereen. Nu al is duidelijk dat BRUTAALs XXL-versie nog onbeschaamder, driftiger en uitgekookter zal worden dan we van Zwangere gewend zijn. Beatmakers Astrofisiks en STAB sloegen de handen in elkaar voor een zware boombap instrumental als canvas voor “PAPA ZG”. Een onheilspellende pianosample en zwevende strings zorgen voor een ijle sfeer, een mooi decor voor ZG’s rauwe bars. Naast de nodige trashtalk en evenveel shoutouts rapt Guy ook over zijn rol als leidersfiguur binnen de Belgische hiphop en de talenten die hij onder zijn vleugels neemt. Afsluiten doet ZG samen met Vlaamse acteur Josse de Pauw, in een zachte dialoog die een mooi contrast levert met de alweer beenharde track!

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck @ Wilde Westen (De Kreun): Twee vrienden op een podium

Deze maandag nog sloopte Zwangere Guy met zijn band STIKSTOF de Ancienne Belgique. Veel tijd heeft hij niet gehad om te recupereren,…
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF @ Ancienne Belgique (AB): 'Vergeet nooit van waar ge komt!'

Alsof ze het erom gedaan hadden. Daags na het tumult in de Brusselse binnenstad, speelde STIKSTOF een thuismatch in ‘hun’ Ancienne Belgique….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zwangere Guy & Lander Gyselinck - Pourriture Noble (★★★★): Vriendschap is... elkaar beter maken

Soms zie je dingen voorbijkomen waarvan je je afvraagt hoe ze daar in hemelsnaam terecht zijn gekomen. Een olifant in een boom,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.